Снимка: БГНЕС
fallback

“Отливът на военнослужещи от Българската армия вече е спрял, и дори през последните месеци на миналата година има повече кандидати от свободните места”, обяви  министърът на отбраната Николай Цонев.

Според него това е резултат от приетите от Министерството на отбраната мерки за включване на специален социален пакет в изготвяния от ведомството нов Закон за отбраната.

Като положителна промяна Цонев посочи оптимизираното управление на финансовите средства, което е позволило да се постигат повече задачи по бойната подготовка на военнослужещите, отколкото преди.

Военният министър обяви, че очакванията му са през следващата седмица Народното събрание да започне работа с обсъжданията по законопроекта за отбраната и въоръжените сили. 

Цонев посочи като особен свой успех включването на законопроекта за отбраната и въоръжените сили в заседание на парламента тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

от войската

преди 15 години

каквото и да говорят всички - разбиратели по долу, требва да знаят едно - Това наистина е наи-успешния министър на отбраната до сега. И за ваше сведение не съм от тези дебелогъзите с над 20 години служба. в армията служат и други освен такива описани от вас

10

преди 15 години

Когато разформироваха поделенията съкратиха тези които служеха в тях и носеха несгодите на службата в строя. Останаха наместените в щабовете, по правило дебелогъзи.Започнаха да ги пращат по чужбина, да вземат много пари /не говоря за мисиите, а за командировани в разни комисии и представителства в западни държави/.Това което остана ми е трудно да го нарека армия, служи за облагодетелстване на определени кръгове - мисии, имоти, сделки, комисионни и т. н.Бизнес, нищо повече. Реално не е в състояние да се справи с банда разбеснели се разбойници, камо ли нещо повече.Хубаво е, че жените постъпили там са бременни.Поне деца да има и светло бъдеще.

9

UGIN

преди 15 години

...защото вече няма армия.

fallback