11

от войската

преди 15 години

каквото и да говорят всички - разбиратели по долу, требва да знаят едно - Това наистина е наи-успешния министър на отбраната до сега. И за ваше сведение не съм от тези дебелогъзите с над 20 години служба. в армията служат и други освен такива описани от вас

10

преди 15 години

Когато разформироваха поделенията съкратиха тези които служеха в тях и носеха несгодите на службата в строя. Останаха наместените в щабовете, по правило дебелогъзи.Започнаха да ги пращат по чужбина, да вземат много пари /не говоря за мисиите, а за командировани в разни комисии и представителства в западни държави/.Това което остана ми е трудно да го нарека армия, служи за облагодетелстване на определени кръгове - мисии, имоти, сделки, комисионни и т. н.Бизнес, нищо повече. Реално не е в състояние да се справи с банда разбеснели се разбойници, камо ли нещо повече.Хубаво е, че жените постъпили там са бременни.Поне деца да има и светло бъдеще.

9

UGIN

преди 15 години

...защото вече няма армия.

8

преди 15 години

То няма армия - има 2000 трътлести жени , забременени на първата година и 7-8000 *** които за нищо не стават в реалния живот и затова в казармата. А и на село 700 лева е огромна заплата! Какъв успешен министър ?! Щели да им построят апартаменти - че то МО има толкова много и огромни имоти че ако продадат 1 десета ще има за апартаменти за поколения напред. За справка - военните почивни станции по морето, огромните военни складове (т.нар. погреби) , огромни казарми някой от които в центъра на градовете..

7

ARMY

преди 15 години

Ех, големи разбирачи сте всички! Това му е проблема на българина и за това сме на този хал, защото винаги разбираме от работата на другия, а сме некадърни в собствената. Най-добре е да си намерите гьола, мястото в гьола и реда за квакане. Армията е стройно организирана структура. Офицерите не могат без сержанти и войници, както и последните не могат без офицери. Иначе не е армия, а ***, тълпа, ***. А министър Цонев е един от най-успешните министри, които е имала армията до сега - то се вижда по резултатите. Разбира се - има още много какво да се желае, но нещо рушено 20 г. не може да се съгради отново за 5 месеца.

6

преди 15 години

Какви ги дрънкаш,***?Това е първия реално работещ министър и първият,при когото военните видяха някакъв смисъл да остават на работа.За какви съкращения става дума,като човека си казва,че за първи път желаещите за работа са повече от местата(предтавете си какво е било досега).Ааа,сега се сетих,ти си от ония недооценените офицери,които си мислят,че не е нормално на войниците заплатите да се вдигат с 20 %, а на "бедните" и "кадърни" офицери само с 15 %. Само,че за съжаление пазара на труда в българската армия започна да с еформира както в цивилния живот-според търсенето и предлагането-има глад за войници,а не за офицери.Когато има недостиг на офицери,тогава ще им вдигнат заплатите.Ама като гледам никой от вас не напуска,напротив-седите и се ослушвате,а войниците напускат ли,напускат...

5

МО

преди 15 години

Г-н Цонев този наплив е заради това че тази година все още не са започнали съкращенията.Но в края на година ще ви питам колко са назначени и колко уволнени.Тогава се хвали.Също така и качеството на желаещите сигорно е по голямо от това на съкратените офицери и сержанти на по 1-2г стаж.А за тези с окло 10г стаж да не говорим.Защо не съкратихте тези твой набори че и по големи дето имат 20г служба и не знаят GSM да си включат.А вие очаквате те да реформират армията.Все едно г-н Цонев да не изпълне партийните поръчки за унищожаването на армията.

4

дедо ви

преди 15 години

Сега истинските войници, тези по призвание, служат в армията, не както преди. Който като мен е служил 2 години , ще ви каже че това си огромна загуба на време. Не са само парите, които мотивират сегашните войници!

3

Швейк

преди 15 години

Как ще има отлив, като не пускат хората да си ходят. Не,че няма желаещи, просто не им прекратяват договорите.

2

МОРЕТО

преди 15 години

ми къв отливмъжете че и жените няма къде да работятняма сигурност дали на следващия месецще си вземат заплатитезатова се предпочита държавната работа под каквато и да е формаако тоз министър си мисли че армията е попълнена от хора искащи да работят това май пада от Луната

1

soldger

преди 15 години

Ми то няма армия вече,как да има отлив??