Заради днешните протести пред парламента МВР уведомява гражданите и гостите на столицата, че около площадите "Народно събрание" и "Независимост" ще бъдат въведени ограничения за придвижване.

От 11,30 ч. поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала "Христо Ботев" до последната спирка на автобус номер 280 и площад "Народно събрание".

За времето на протеста пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. "Цар Освободител", от бул. "Васил Левски" до ул. "Г. С. Раковски".

В зоната за сигурност на Народното събрание и Министерския съвет ще бъдат взети превантивни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред.

Организаторите очакват в протестите да се включат около 5000 души.

Те са осигурили 25 души с цветна лента на ръкава, които ще следят за недопускане на нарушения и престъпления от участниците в протеста.

МВР пък напомня на участниците в протестите, че спазването на законите е основен белег за демократичността на всяка държава.

„Правото на свободно изразяване на волята, на протест и несъгласие с политиката за управление на страната не може да бъде основание за нарушаване на правата на останалите граждани, още по-малко за провокации към полицейските служители, ангажирани с охраната на митинга“, добавят от министерството.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase