Фани и Стоимен. Снимка: bnt.bg
fallback

"Чиновници отказаха да приемат документите ни за осиновяването на Мария. Не ми дадоха и молба-декларация, която задължително се попълва от кандидат-осиновители в отдела “Закрила на детето” в Пазарджик. Отчаяна съм!".

Три години след като двете й дъщери Росица и Христина бяха зверски убити, почернената майка отново е на ръба на нервен срив.

През октомври 2007 г. семейство Белнейски взеха като доброволно приемно семейство 3-годишната тогава Мария от Дома за деца в пазарджишкото с. Лесичево и оттогава се грижат за нея.

Стоимен и Фани никога не са крили намеренията си, че крайната им цел е да осиновят детето.

“В продължение на месеци събирахме документите да осиновяването. За всяко нещо съм се допитвала до специалистите от отдел “Закрила на детето”.

Повярвайте ми, набавянето на тези документи е свързано с много време, нерви и разходи. В края на миналата година отидох да ги внеса, но отказаха да ми ги приемат”, разказва Фани пред вестник „24 часа“.

Служителите обяснили отказа си с мотив, че така е по-добре за семейство Белнейски.

Те препоръчали на Фани да изчака приемането на новия Закон за осиновяването, като я уверявали, че тогава процедурата щяла да бъде много по-опростена.

“Какво ме бърка мен новият закон. Те трябваше да приемат документите, да ни регистрират като осиновители и да ни проучват. Дали по стария или по новия закон ще осиновим Мария, за нас е без значение”, пали се майката.

"Още в понеделник ще се обадя на колегите да приемат документите на Белнейски. Семейството наистина може да кандидатства като осиновител и документите трябва да дойдат при нас за проучване", заяви директорът на Агенцията по социално подпомагане в Пазарджик Илиана Малинова и обеща пълно съдействие.

Тя призна, че нямат забележки към Фани и Стоимен за отглеждането на Мария като приемно семейство. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

преди 15 години

За тях по-разумното би било да си осиновят момченце.

41

преди 15 години

nikoi nikogo ne sadi.prosto naistina ne sa obra6tali mn mn vnimanie na decata si.do kolkoto si spomnqm daje sa razbrali,4e sa iz4eznali 4ak na sledva6tiq den...

40

преди 15 години

Наемете някоя мутра да отиде и да ги изтреби до крак!

fallback