Снимка: Булфото
fallback

Баща завързал със синджир и заключил с катинар към диван седемгодишния си син в дома им в село Георги Дамяново, съобщиха от МВР.

Детето е открито във вторник следобед от оперативно-следствена група на РПУ-Монтана.

Срещу бащата е образувано досъдебно производство по чл. 187 от наказателния кодекс – за изтезание на малолетно лице, намиращо се под негови грижи.

Иззети са и веществени доказателства.

За момента няма информация за причините, довели до изстъплението на родителя над собственото му дете.

През август 7-годишно дете от Гоце Делчев бе спасено от полицаите, след като родителите му го завързвали със синджир към дървения чардак на къщата.

По думите на потресените от гледката полицаи синджирът бил толкова "дълъг", че момченцето да може да отива само до хладилника, мивката и леглото си.

Тогава малкият Илия каза на социалните работници, че родителите му го връзват така всеки ден, защото "не слушал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

преди 15 години

Според мен цялата работа е една голяма демагогия. Аз лично познавам въпросния Данчо, и той никога не е посягал на децата си. Че то вече само след един най-обикновен шамар могат да раздухат, че човек е престъпник. Като държавата е толкова загрижена за отношенията "родители-деца", защо не види какви са отношенията "учители-ученици", и медиите да разгласят масовия упадък на днешните ученици. Нека последната си стъпи здраво на краката, а да не се занимава с дреболии, само за да отвлича вниманието на хората от съществените проблеми. Разбира се, аз не защитавам извършителя, но просто се мъча да кажа, че прекаленото покровителстване не е в полза на хубавото възпитание. А какво да кажат хората, които преди 50-60 години са били наказвани от своите родители много по-строго, защото не са искали да работят на полето, но въпреки това от тях са станали примерни и съзидателни граждани на страната, а не някакви лигльовци. Стига толкова превземки!

17

анонмен

преди 15 години

Какво толкова е станало, детето не е бито и тормозено, просто е наказано по малко неестествен начин! А тая майка за първи път ли вижа какво се случва детето й?

16

преди 15 години

Номер 15, горкото и да е искало е нямало как да сподели с някого! Нали се сещаш, че това с вързването си е било ежедневие, т.е. горкото е нямало начин да общува с когото и да е. Било то възрастен или друго дете.

fallback