Ахмед Емин. Снимка: dps.bg
fallback

Бившият заместник на Доган в ДПС Гюнер Тахир обяви, че му е трудно да повярва във версията за самоубийство на дясната ръка на Сокола – Ахмед Емин.

"След като самият баща на Емин и чичо му не вярват на тази версия, как да повярваме ние, останалите български граждани", каза той.

Тахир заяви пред БНР, че добре познава Емин. Определи го като тих и сдържан, но човек, "който е поставял задачи на министри и депутати от ДПС и на тримесечие им е определял какви суми трябва да внасят в партийната каса".

"Това, което със сигурност мога да кажа, е, че причината не е политическа, а чисто икономическа. Аз не бях го виждал от години този човек (Ахмед Емин - бел. ред.), но преди около две седмици се засякохме до президентството и този човек имаше желание да се видим, да му се обадя, да седнем да поговорим.

Мисля, че е бил притеснен и е искал нещо да сподели, но за съжаление така и не можахме да се видим", заяви той.

Тахир определи Ахмед Емин като ключа към тайните на Ахмед Доган.

"Той е ключът, тъй като той беше кадровикът. Значи, всички документи за назначение на хора по централната изпълнителна власт, всички фирми, които трябваше да кандидатстват за някакви поръчки, всичко минаваше през Ахмед Емин", допълни той.

Отцепникът от ДПС и настоящ лидер на НДПС смята, че след отстраняването на Румен Петков от МВР и Иван Драшков от ДАНС топлата връзка между БСП и ДПС е разрушена, два от чадърите над движението вече липсват, а партията на Сокола се е разделила на три групи.

"Това са икономически групи. Значи, това не са групи поради това, че имат разлика в политиката, която трябва да води ДПС. Това са чисто икономически групировки и те са създадени около Доган, около Касим Дал, около Емел Етем", каза Тахир.

По думите му ДПС не е толкова стабилна партия, за каквато хората я смятат.

"Тя не е нито полувоенна организация, нито толкова дисциплинирана. В момента, в който се разклатят нещата около лидера, тази партия просто ще се срине, и то за седмици и за месеци", завърши Гюнер Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Блясъчко

преди 15 години

Както го наричат "Дясната ръка на Доган" Ахмед Емин отнесе сериозно от факта , че знаеше прекалено много можеби за тъмните сделки и заговори на ДПС. Разбира се че никога не е добре да знаеш много неща, защото все някога някой се опитва да те елиминира заради тези неща които знаеш по негов адрес. Но аз оставам с един въпросителен знак над главата си: "Дали това наистина е самоубийство?". Поклон пред паметта на Ахмед Емин и търпение на близките му.

64

SIA

преди 15 години

Bravo, # 33! Zabraviame ili riadko poglejdame, ili ozobshto ne poglejdame kam lichnostite, koito Balgaria e imala ! Zashtoto sega ne gi vijdam neshto, tezi lichnosti!No si prav, zastavam zad teb!

63

emre

преди 15 години

toq ot a taka,koito e ot YATAKA

fallback