Подписът на Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
fallback

Поне 14 млн. евро е можела да бъде печалбата на фирма "Сида-С", ако фалшифицираният договор за имота не е бил разкрит, категоричен е кметът Бойко Борисов.

В понеделник Столичната община съобщи, че подаденият сигнал до прокуратурата е за опит за измама, както и за наличието на фалшив подпис под договора за покупко-продажба на 14 063 кв. м в жк "Стрелбище".

Борисов обяви, че е разговарял с главния прокурор и с градския - Николай Кокинов.

По думите му предоставените материали в прокуратурата са подредени по надлежен ред и с тях "по мое време щяхме да повдигнем обвинения за 30 минути".
 
"В нотариалния акт е цитиран номер на скица на друг имот", обясни Борисов.

Според него, ако тази измамна сделка не е била прекратена, е можело да се стигне до препродажба на имота, като цената му само за терен би била по 1000 евро на кв. м, а ако е бил застроен - двойно и тройно повече.

Според документа за покупко-продажба купувач е Петър Драшков, а нотариусът, изповядал сделката, е Емил Каракашев.

Помолен да коментира дали братът на Петър Драшков - Иван Драшков, зам.-шеф на ДАНС, би оказал влияние върху прокуратурата, Борисов отговори, че "доколкото познава Иван Драшков, той не би си позволил да окаже влияние".

Според Борисов причината за продължаващи опити за измама с общински имоти са поради "липсата на осъдени лица и на превенция по тези случаи от страна на правосъдната система".

"Докато не се произнесе прокуратурата, няма да раздавам квалификации", завърши кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

потребителскоиме

преди 15 години

Аз също пиша с разделени букви, обаче съм изключително интелигентен! Също така съобразителен и красив.

17

компромат

преди 15 години

Това е бележката, която онзи *** Коритаров написа на бат'Бойко, че няма да влиза в коалиция с ДПС и бат'Бойко се подписа под нея. Тоест почеркът е на Коритаров, а подписът - на Бойко.

16

До Анонимен - 23:44

преди 15 години

А ти си самата интелигентност просто, с тоя начин на писане....

fallback