Снимка: Булфото
fallback

50 на сто от глобите по пътищата да се изразходват от МВР за изграждане и експлоатация на системи за видеонаблюдение, контрол и управление на движението по пътищата.

Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които днес ще бъдат гласувани от депутатите.

В момента в столицата работят около 200 камери на възлови кръстовища, хвалят се от министерството на Михаил Миков. Парите за поставянето им дойдоха от заем на Световната банка.

Вътрешното министерство обаче отчита, че след поставянето на камерите - кражбите на коли, катастрофите и джебчийството са намалели драстично.

С друга промяна в закона се дава възможността при загубване, кражба или унищожаване на документи за самоличност и шофьорска книжка по електронен път да може да се дава заявка за издаване на нови.

Уловката е там, че гражданинът ще трябва да използва универсален електронен подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Kuwait

преди 15 години

Варна е така задръстена с тея тесни претоварени улички че средната скорост в града е около 20 км. Поне моята кола толкова показва. А и с тея сфетофари на всеки сто метра. Е няма как да не е спокойно движението с тая скорост.Аз съм варненец но живея в Кувайт. Тука влизаш в сайта на МВР-то и си набираш ЕГН-то. Излизат ти всички неплатени нарушения - коя камера къде те е светнала и т. н. Попълваш си данните от кредитната карта и си плащаш глобите от къщи. Даже и квитанция ти разпечатва на принтера. Никой не те вика да си видиш нарушението. Ако искаш да оспорваш съдиш МВР-то. Глобите са от 200 лева до 2000 лева а може и затвор до 6 месеца да отнесеш за првишена скорост. Тъй като обаче хонорара на адвоката е по-голям няма сметка да съдиш МВР-то. Строго е но поне не те правят на *** да се разкарваш по разни гишета като в малоумната ни татковина.

21

yuri

преди 15 години

Безсмислено е да слагат камери - записите не представляват доказателство. И убийство да запишат - не могат да ги използват в съд.

20

Оня с коня

преди 15 години

Колега вдигни се и направо *** в КАТ. Там си има гише, от което се получават постановленията, има гише за плащане, като и веднага на место со взимаш талона.Успех :-)

fallback