22

Kuwait

преди 15 години

Варна е така задръстена с тея тесни претоварени улички че средната скорост в града е около 20 км. Поне моята кола толкова показва. А и с тея сфетофари на всеки сто метра. Е няма как да не е спокойно движението с тая скорост.Аз съм варненец но живея в Кувайт. Тука влизаш в сайта на МВР-то и си набираш ЕГН-то. Излизат ти всички неплатени нарушения - коя камера къде те е светнала и т. н. Попълваш си данните от кредитната карта и си плащаш глобите от къщи. Даже и квитанция ти разпечатва на принтера. Никой не те вика да си видиш нарушението. Ако искаш да оспорваш съдиш МВР-то. Глобите са от 200 лева до 2000 лева а може и затвор до 6 месеца да отнесеш за првишена скорост. Тъй като обаче хонорара на адвоката е по-голям няма сметка да съдиш МВР-то. Строго е но поне не те правят на *** да се разкарваш по разни гишета като в малоумната ни татковина.

21

yuri

преди 15 години

Безсмислено е да слагат камери - записите не представляват доказателство. И убийство да запишат - не могат да ги използват в съд.

20

Оня с коня

преди 15 години

Колега вдигни се и направо *** в КАТ. Там си има гише, от което се получават постановленията, има гише за плащане, като и веднага на место со взимаш талона.Успех :-)

19

преди 15 години

поне от кат,министерство на транспорта,и републиканска инфраструктура ще могат да си наблюдават дупките по пътищата,да неби някои злонамерен тип да ги запълни

18

преди 15 години

Нали това е уж идеята да се намали до минимум човешкия фактор.Колкото за катаджиите в другите страни редовно им правят проверки,някой с хубава кола кара нарочно с превишена скорост и се опитва да дава подкум,ако ченгето вземе тежко му и горко.Така,че там ги е страх да не би да попаднат в подобна ситуация и не са толкова склонни да взимат подкупи.Тази практика за няколко години даде добри резултати в Полша,която имаше абсолютно същия проблем.

17

Kiro

преди 15 години

Това е крачка в правилната посока. Изказванията от рода на "те мутрягите никой няма да ги бара" са просто грешен начин на мислене. А това с онлайн заявленията намирам за доста добра идея. Малко по малко всичко става електронно и работата се улеснява драстично, което според мен ще доведе и до намаляване на стреса. Номер 14 : Защо да има полицай на всяко кръстовище, като може да има камери ?

16

никола ларини

преди 15 години

И шумахер го глобяват за превишена скорост ама тука се бута на тъпият катаджия на ръка!!!ако някой си мисли че с камерите нещо ще се измени само се лъжете!!!същото като това да ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО -НИЩО ОБЩО СЪС ЕВРОПА!!!НА ЛАЙЦИТЕ ЧЕСТИТО

15

Kosta

преди 15 години

Не че има много общо с темата обаче имам един акт, който се опитвам от 3 месеца да си платя. Досега съм ходил 4 пъти до РПУ-то, където е регистрирана колата в работно време и няма кой да ми връчи решението, аз да си платя глобата, да си взема талона и по живо по здраво. Направо съм объркан и не знам какво да правя. На въпросите ми "Добре аз искам да си платя глобата, само че няма на кого?" само срещам погледите на полицайте. :)

14

Bio

преди 15 години

И какво като монтират още камери. Не ми е направило впечатление тези които и сега функционират да вършат исобено много работа. Ако искат да посъберат пари, нека да сложат по един катаджия на по - натоварените кръстовища, да глобяват всеки дето се бута да мине на светофара и в завоите от чужда лента или всички накацали с часове по платното в режим изчакване на аварийки и ще оправят бюджета. Аман от глупости пак се чудят с какво да ни замажат очите, че симулират дейност.

13

C0ldblooded

преди 15 години

Благодаря на цензурата че ми изтри предишното мнение и линка към сайта за PhotoShield който пази от такива мизерии като камери пълнещи гушите на свинете....Big Brother is watching ;)

12

Alex

преди 15 години

Аз съм от Варна но живея от 1 година в София.. засега...Джижението не е по - малко натоварено там, но наистина е по - спокойно.. имаш по 5 камери в едната посока на движение само. гледат посока платната, тротоарите.. там където има най-много нелепи инциденти... така, че - по-бавно но по-сигурно.. това е начина да се спрат тия гамени по пътищата.. видео контрол и драстично ще намалеят всички престъпления като кражби, побутвания, леки и тежки катастрофи, бягство от местопрестъплението, безкомпромистност и безпристрастност в глобите... дреме ми, големия, малкия или дебелия Маргин се опитва да ме изпревари в насрещното движение

11

преди 15 години

Номер 8 във варна движението е по-спокойно от софийското? Май не си бъл във варна през август?

10

преди 15 години

Тоя под мене какви глупости е написал,ако продалжаваме да мислиме така дай нищо да не правим,защото по-пътя не загиват единствено хора с привилегии.

9

sofi

преди 15 години

а *** за кого???снимането винаги може да бъде ИЗБРАНО !!!така че дори някой тарикат да мине на червено записът ще изчезне или някой ще се направи на невидял!??Значи пак КОМУНИЗЪМЪТ ще е на мода в ***~!!!Едните ще са другарите с власта и парите и привилегийте другите СА Трудовите хора:)))))))))))))))))))))Стани ПАРТИЕН ЧЛЕН пък ако и убиеш човек пак щете измъкнем!!!!!Нема оправия в тая МАФИОТСКИ БАНТУСТАН

8

преди 15 години

във Варна има много повече камери и статични радари, което е накарало хората там да шофират в пъти по-спокойно и внимателно спрямо тук в София! писна ми разни джигити да прехвърчат пред мен на червено! дано да набухат през 50м камери, и не само в София, а и по магистралите!!

7

преди 15 години

браво 90% и продължават да се трепят

6

преди 15 години

Събираемостта им от глоби тая година е над 90%

5

преди 15 години

и кво 2 пъти съм получавал призовка заради камерите и двата пъти беше, че на жълто съм спрял малко след стоп линията, а и двата пъти след като аз съм спрял минаваха коли, и момичето в стаята с камерите в кат, като я попитах, а тях викнахте ли ги ми каза не можем всички да викаме

4

...

преди 15 години

Те нека да не си вършат работата полицаите, а пък и роботи да сложат, все тая...

3

преди 15 години

И кво като ги снимат - най-много да ги покажат по телевизията. Я МВР да каже колко от сниманите нарушители наистина са платили глоба!