Принц Константин, майката на Кардам-Маргарита Гомес Асебо, принц Кирил и принц Кубрат пред болницата. Снимка: БГНЕС
fallback

Състоянието на най-големият син на Симеон Сакскобургготски княз Кардам продължава да е тежко, но дишането и жизнените му показатели са добри, съобщават от болницата в Мадрид, цитирани от говорителя на бившия български премиер Галя Дичева.

Тя добави, че в болницата е и баща му Симеон Сакскобургготски, както и цялото им семейство.

Дичева допълни, че получава от цялата страна писма и обаждания, изразяващи съпричастност към нещастието, сполетяло семейството на Сакскобургготски.

Молебени за здраве на княз Кардам ще бъдат отслужени в над 80 населени места у нас.

Църковни служби за здравето на Кардам и съпругата му Мириам вече са извършени в Троянския манастир и в храмове в Пловдив, Габрово, Севлиево, Тутракан, Кърджали и в село Кардам.

Във Врана се обаждат и лекари, които препоръчват консултациите с техни колеги, хирурзи от САЩ, Германия и Франция.

Dnes.bg припомня, че българският принц Кардам изпадна в кома, след като получи тежки травми в областта на главата по време на автомобилна катастрофа в Мадрид.

Хесус Медина, който оглавява медицинския екип в мадридската болница "Досе де Октубре", заяви, че прогноза за състоянието на българския принц все още не може да бъде давана, докато той не бъде изваден от комата в следващите три до пет дни.

Освен на главата, Кардам има и тежки травми по ръцете, като дори съществува опасност от ампутация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

228

крайно десен

преди 15 години

Пожелавам на княз Кардам да се оправи и да оздравее. Но той е карал с над 150 км в населено място, на остър завой. Добре, че не е убил човек. Според мен изплаща огромните грехове на баща си съществото Симеон към България и персонално към българския народ.

227

I.Sardinov

преди 15 години

Бе вие чувате ли се какво говорите? Дори и на най-омразния ти човек не бива да му пожелаваш подобни неща...защото често се връщат при тебе...освен това царят далеч не е крадливия в тая държава...а синът му пък съвсем няма нищо общо...Хора!!! Не мога да повярвам, че живея в такава държава, в която когато един човек и неговото семейство са в беда, всички се обединяват в това да са колкото се може повече злобни. Сякаш правят общо заклинание за беди - това е нереално, толкова помия и лошотия в сърцата на много хора, толкова злобни. Сега е времето да си спомним, че именно това семейство направи така, че сега да сме в ЕС, нека не си мислят тези които само крадат, лъжат и злословят, че е заради тях и тяхната злоба. Не сега е времето да се показват политическите пристрастия и да се изявяват платените от партиите писатели в интернет. Нека се молим за здравето на Княз Кардам и за всички българи, нека сме по смирени и добронамерени един към друг и да си помагаме.

226

никола

преди 15 години

Ще запачна с това - Прости им Господи - те не са виновни . Може ли да бъдат виновни хайванчетата , които обитават нашата земя?нека бъдем реалисти . Дори да се случи най- лошото с Кардам-вие пишештите и желаещите смъртта му какво ще спечелите?Ще спрат лои да ви крадът управляващите? Ще получите ли шанс да забогатеете? Няма нито да станете по- богати , нито по- умни.Тези , които са богати са определени още през 1985 г от ръководителите на великата партия.Ако ти не си в този списък , никога няма да влезеш в него.Е , може да ти пуснат гювеч дотолкова , доколкото по- късно да те отстрелят.да поговорим за ежедневните неща. На първо място храната , която ти предлагат. Каймата пълна с боя, изрезки , соя, мас и още вредни вещества. Киселото мляко със нишесте и сухо мляко. Зеленчуците отровени от торове и разни други ***.Хляба - пълен с бухватели, избелители и други отрови.за колбасите да не говорим.Това става със покровителството на управляващите.Тебе те тровят ежедневно, грабят те ежедневно , а вместо да потърсите първопричината за това , се изпълвате с омраза , злоба към един безащитен в момента човек.Каквото и да се случеи с човека , вие ще си останете бедни, злобни и окаяни, ако не се насочите там където трябва.Ако неговото нещастие ви доставя удоволетворение , то вие заслужавате да бъдете бедни, нещастни , тровени с нещо което ви се предлага за храна , но не е . Заслужавате си пътищата , съдебната системе и мутрите.Докато не застанете срещу първопричината ще е така.

fallback