Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се днес съдебният състав на Апелативния съд в Бургас, председателстван от Мелкон Мелконян да се произнесе по делото срещу Максим Стависки.

На предишното съдебно заседание по обжалването на присъдата, магистратите изслушаха прокуратурата и адвокатите на пострадалите и на подсъдимия.

Тогава прокуратурата поиска изменение на присъдата от условна в ефективна, като пожела периодът от 2.5 години да остане.

Бургаският окръжен съд вече отсъди условна присъда с 5-годишен изпитателен срок за световния шампион по фигурно пързаляне.

Стависки ще трябва да плати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева на бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова.

Стависки е лишен и от правото да шофира за 4 години, след като предизвика тежка верижна катастрофа през август миналата година, при която загина 24-годишният Петър Петров и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова.

Обвинението срещу фигуриста е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

petia

преди 16 години

ako obiknovem 4ovek izvarshil neshto se pravi na ma4enik i se pravi 4e mnogo sjaliava e vse taia,shte go otnese, no maksim e drugo neshto...ima mnogo pari,a i albena se napravi na ujasno razstroena gorkata....cirkove...biagaite hora dale4 ottuk

31

преди 16 години

"Мерцедес" повали пешеходец при Военния клуб

30

преди 16 години

1.Увод:Пиеш -шофираш с 1.29 промила:2. изложение-убиваш и уж съжаляваш :3.извод:логика -никаква.

fallback