Съученици на Пол Боевски от 18 СОУ. Снимка: БГНЕС
fallback

Самопрострелялият се Пол Боевски /син на спортиста Гълъбин Боевски, бел. ред./ редовно е заплашвал съучениците си с пистолет, оказвал им е натиск, насочвал е и оръжие към учителите си, когато пишели по дъската.

Това се казва в декларация на 147 учители от Педагогическия съвет на 18 СОУ „Уилям Гладстон", изпратена до Dnes.bg.

"Проблемен ученик, който нееднократно е нарушавал дисциплината в учебните часове с несериозно отношение към учебната работа, чести отсъствия и закъснения, пренебрежително отношение към преподавателите си, за което родителите му са многократно информирани", казват учителите за Пол.

По думите им инцидентът със стрелбата на 18 април е станал преди учебните часове, а бащата - Гълъбин Боевски, се отзовал в училището три часа след инцидента.

"При появата си той започна да крещи, да сипе ругатни и заплахи по адрес на класния ръководител, на директора, охраната. Наричаше учителите „цървули", псуваше с най-цинични думи", допълват учителите в декларацията си.

Според тях образът, който различни медии изграждат на Гълъбин Боевски, няма нищо общо с поведението му към учителите в училището и към собственото му дете.

"При това си позволи да обвини за прострелването други ученици от класа - близнаците Георги и Стоян Пирлови. Питаме кой ще защити достойнството на тези деца, които нямат никакво отношение към извършеното от Пол!", се казва още в декларацията.

В документа Педагогическият съвет на столичното 18 училище призовават кмета Бойко Борисов да приеме оставката на Гълъбин Боевски, а "обществото да разбере, че родителите трябва отговорно да поемат функциите си, защото пренебрежителното отношение към учителите и училището е опасно за бъдещето на поколенията", завършват допълват учителите на Пол Боевски.

Директорката на училището пък обяви, че синът на общинския съветник от ГЕРБ е наказан с най-тежката мярка - преместване в друго училище до края на учебната година.

"Лошото е, че ние няма да решим проблема - Пол може да стреля на воля и в другото училище, а наесен да се върне при нас с картечница", каза директорката.

Елена Стойчева допълни, че многократно в училището са били викани родителите на Пол, но... "за жалост, те не се оказаха отзивчиви. Ние сме викали многократно баща му в училището, но той пращаше домашната прислужница".

Тя допълни, че 15-годишното момче често не се прибирало вечер вкъщи, през междучасието си купувало алкохол от близко кафене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

albena tonkova

преди 16 години

vie ste tolkova tapi 4e kato 4eta napravo mi e sme6no.Kneja ne e selo.I 6TE SI KRA6TAVA DETETO KAKTO ISKA.i ZA6TO PRODAVAT ALKOHOL NA MALOLETNO DETE TE NE SALI NENORMALNI?VSI4KO KOETO PI6AT ZA GALABIN E LAJA.

102

Силвия

преди 16 години

Нямам думи да изкажа възмущението си от такива "пишлемета" и "***" като това... Срамота е! Тия, дето се бият в гърдите и сами се дават за пример са най-зле от всички... Да ви кажа честно, аз не съм привърженик на възпитанието с бой, ама ако това *** ми падне пред очите ще му спукам голямата устичка от бой и ще му счупя ръчичките, да види какво може и не може да държи с тях... Защото ей такива дри*****вци като него дават пример на останалите деца...

101

observer

преди 16 години

За нетърпеливите да узнаят края на приказката- 3 дни след изявлението на Втория, "детенцето" било обезглавено на гилотината. За върховна измяна към нацията и държавата. Каквато случка се случила и на останалите в заговора. Гълъбине, сещаш ли се накъде води мисълта ми? Че ако продължаваш да си браниш изчадието с пезевенски лафове и бабаитски чупки в кръста, можеш сам да си издействаш нещо мноо, ама мноо лошо, щото за късмет те знам и къде живееш, и дори кога ходиш до едното място...

fallback