Снимка: Булфото
fallback

15-годишната Лиляна Т. бе застреляна днес в Трън.

При стрелбата бяха ранени още две деца, които са без опасност за живота.

12-годишният Емил Петров има огнестрелна рана в рамото. Другото пострадало дете, 15-годишната Клара Христова, е с огнестрелна рана на лявата китка.

Цялата тази трагедия се случи в Дома за деца, лишени от родителски грижи в града, където има 24 деца, някои от тях - с увреждания.

Едва четирима са възпитателите, които работят в Дома - на смени от по 12 часа.

Убиецът, който се самоуби след стрелбата, е бивш възпитател от Дома.

Преди това бил уволнен заради тежки престъпления.

От общината обаче твърдят, че стрелецът никога не е работил в дома.

Кметът на Трън твърди, че Асен Илиев има кафене.

„За да се разхожда на свобода и с пушка в ръка вина има съдебната система“, коментира Станислав Николов.

67-годишният Асен Илиев е лежал два пъти в затвора за педофилия.

Бившата директорка на дома в Трън Милушка Страхилова разказва, че той постоянно е купувал подаръци на момичетата и ги канил вкъщи.

Според нея основната причина за трагичния инцидент била любовна драма.

Асен твърдял, че не може да живее без раненото момиче Клара.

Мъжът стрелял в самия център на града. По това време децата били в междучасие и той ги издебнал.

Преди години е уволнен и друг възпитател - Никола Динев, също с присъди за педофилия, но той продължава да работи и живее в района на Дома в Трън.

Това са ужасяващите факти с днешна дата.

Едва ли всичко казано дотук не е било известно на институциите, защото вече не е новина поредният кошмар в заведения за деца из страната.

Само преди дни 10-годишно момиченце „падна“ от третия етаж на Дома за деца без родителски грижи “Петко Славейков“ в София.

Преди месеци пък беше скандалът в бургаския дом дом за сираци "Александър Георгиев – Коджакафалията", където деца бяха използвани за снимки със сексуално насилие към филма „Баклава“.

След всеки безумен случай обществото ни настръхва, а от социалното министерство и от Държавната агенция за детето започват да обясняват как и какви проверки са правили, колко се грижат за децата ни, как всичко ще се оправи с предписанията, които дават.

Днес – също.

Шефката на агенцията за закрила на детето Ширин Местан съобщи, че трънският дом е трябвало да бъде закрит още през октомври миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

katq

преди 16 години

Това мозъчни пръдни ли са или опит да се направите на алтруисти?! Нито една държава в Европа не прави сама за себе си подобни изявления! Вместо да говорите колко сме лоши и т.н. спрете да крадете от работните си места(особено държавни) и се разровете из историите на Великите. Книги като "Оливър туист" не са написани просто като художествена измислица! Веднъж застанете зад скапаната ни държава и осъзнайте, че поне в този случай държавата прави много повече, отколкото други такива по света! Лесно е да плюем вечер срещу телевизора, докато си пием ракията и да пускаме смс-и за успокоение на гузната си съвест. Такива деца ще има, докато има кой да ги ражда! Колко от вас ще позволят на детето си да играе с дете от Могилино?

40

az

преди 16 години

един от синонимити на кадъна е"симидак" ,защото като си обричи петифурчето и заприлича на прясто симидче вип дамите вече си ходят по интимни коафьори бих се пазарил за такъв,ама не бих минал на фейс контрола чао,че ми потекоха лигите

39

ghj

преди 16 години

дали ширин местан е бръсната?

fallback