41

katq

преди 16 години

Това мозъчни пръдни ли са или опит да се направите на алтруисти?! Нито една държава в Европа не прави сама за себе си подобни изявления! Вместо да говорите колко сме лоши и т.н. спрете да крадете от работните си места(особено държавни) и се разровете из историите на Великите. Книги като "Оливър туист" не са написани просто като художествена измислица! Веднъж застанете зад скапаната ни държава и осъзнайте, че поне в този случай държавата прави много повече, отколкото други такива по света! Лесно е да плюем вечер срещу телевизора, докато си пием ракията и да пускаме смс-и за успокоение на гузната си съвест. Такива деца ще има, докато има кой да ги ражда! Колко от вас ще позволят на детето си да играе с дете от Могилино?

40

az

преди 16 години

един от синонимити на кадъна е"симидак" ,защото като си обричи петифурчето и заприлича на прясто симидче вип дамите вече си ходят по интимни коафьори бих се пазарил за такъв,ама не бих минал на фейс контрола чао,че ми потекоха лигите

39

ghj

преди 16 години

дали ширин местан е бръсната?

38

Черноморска перла

преди 16 години

Спомняте ли си този филм и крилатата фраза "Техникум за вътрешна украса". Бога ми, на мен домовете за изоставени деца все повече ми приличат на тези заведения. А помните ли думите, които той каза на учителката си, относно ранното му изпращане в такова заведение. "Аз там научих повечето неща". Странно е това усещане, все едно някой наказва тези деца, само защото са нежелани. И още по-странното е, че ние отдавна сме го приели и се затваряме очите.

37

ivailo

преди 16 години

Децата в Домовете жертви на държаватаДецата жертви на държаватаДецата в Домовете жертви на държаватаДецата жертви на държаватаДецата в Домовете жертви на държаватаДецата жертви на държаватаДецата в Домовете жертви на държаватаДецата жертви на държавата

36

sss

преди 16 години

докога...ще продължава това?докога ще живеем в тази помия...докога ще търпим...докога ще се крием и и ще се спотаяваме от случващото се...докога ли?винаги ще си останем такава ***, която не уважава себе си щом не си търси правата и не е единна...

35

az

преди 16 години

lovia se na oblog che toja asen trepacha e sin na aktiven borec inache da sa mu vzeli otdavna pushkata.abe tipichen vraskar...

34

D

преди 16 години

"Шефката на агенцията за закрила на детето Ширин Местан съобщи, че трънският дом е трябвало да бъде закрит още през октомври миналата година."Иде ми тая шеВка да я погна за чутурата и да я забухам, дет' сваря... Ама и това няма да ме успокои, ще ми се и "социалната министърка" да го отнесе така, в по-насинен цвят...То не бяха фасони, прически и стойки, не бе крадене, не бе ламтене, аман от тези *** горе, бре! Щом като е "трябвало да бъде закрит" - аджеба, някой да се сети да следи нещата, докъде са, как са, що са?! Жена съм, ама ми иде да псувам, *** безподобни ни управляват!

33

Slavii

преди 16 години

Наистина съчуствам им жалко че се сещаме за тях само по коледа или когато някое го убият или изнасилят зверски и те като цяло са най потърпевши от цялата мизерия която цари в милата ни родина и наистина крайно време е държавата ни да вземе някакви мерки и да подобри условията и начина им на живот защото нали се сещате че живели при такиви условия е много трудно да станат пълноценни хора когато вече стане време да напуснат дома в който са живели .

32

pip

преди 16 години

кой може да познай кои повече са в траур трънче ли или родителите на на обитото дете.коитто може би се надяват эа някой лев от държавата.

31

Елена

преди 16 години

- Факт е ,че Държавата е направила домовете и в тези оскъдни години се грижи за тях.Под въпрос е отговорността на работещите в тях. Сигурно още много трябва да се прави за тях. БТВ го направи чудесно с великолепната шесторка , но какво правим ние като граждани. Аз бях при озверелите и оскотели граждани на кв. Средна кула , които със зъби и нокти са готови да не помогнат на децата от Могилино, като не искат изграждането на домове за тях в техния квартал. Чудовищно се държаха тези хора. Що за нация сме ?Днес когато има трагедия с такива деца ги жалим и обвиняваме кого ли не , нашата отговорност пред нашата си държава, пред нашите си деца каквито и да са те здрави и болни с родители и без родители.Защо Господи този народ озверя???????? Къде са пословичните поверия за гостопримството, добротата и работливостта на Българина?

30

rumen (sin ot 1-ia b

преди 16 години

ne moga da poviarvam....

29

преди 16 години

Наказания трябва да има и за полицаи и политици и то ефективни /затвор/ за да започнат останалите да си гледат работата за която са назначени.

28

преди 16 години

Ех, отеди си чичо Асен! Няма го вече селския пръч, човека, които редовно смазваше автомата си и го поддържаше в безупречнож състояние. Колко ли мъже биха му завидели за способностите и ентусиазма на тези години. Но го можеше , макар и нищо друго да не можеше. Влезе в историята. С лошо, но влезе. както е влизал и в други деца и нямаше кой да го остави в затвора завинаги. При този случай се сещам за чичо Иван от Дупница. Като го слушаше човек как благо говори, как се *** грижел за децата от дома там, се чудя как не са го направили почетен гражданин на Дупница. Преди него беше чичо пешо от берковица. И той помагаше колкото може. Гледаше си две момичета вкъщи. Единственото му прегрещщение беше, че ги заключил за няколко дни.

27

преди 16 години

Станало е убийство на дете. Поредното. Детето е било поверено на грижите на държавата и обществото. Убиецът е бил педофил-рецидивист.Известен на органите. Полицията,след първата жалба, не е гарантирала дори бъдещата психологическа безопасност на децата от дома, а след другите жалби не се е стигало до своевременен съд за престъплението блудство с малолетен. От незаинтересованост. За да се доведат нещата чак и дотам, че да е известно, че убитото дете е било ценен свидетел на обвинението, но държавата (полицията) не е преценила да го е защити като такъв.Разрешителното за оръжие на убиеца явно не му е било издадено според законовите регламенти за психологическата пригодност на дадено лице за лично въоръжение. Агенцията за закрила на детето не е била предложила на общината междинен държавен вариант за настаняването на децата след закриването на дома , а само предписания и кметството не е посмяло да ги изхвърли съвсем без грижи на улицата. Здравното ни министерство системно си затваря очите за болките и болестите на увредените деца от домовете, мантрирайки нарочно безпаричие, въпреки че по презумпция грижата за болно дете си е пряка работа най-напред на официалните здравни органи, а едва след това - и на социалните или неправителствените такива. Общината системно не е спазвала изискванията за здравословно отглеждане на децата. Педагозите и психолозите са бляли в перманентна медитация през работно време. Жителите на Трън пък ведро са гледали безплатен сеир. Законодателният ни депутатски състав си е пълнил гушки от гласуване на поръчкови и взаимоизключващи се закончета, а междувременно през етно-манифактурата на малолетни родители са били "произвеждани" нови и нови увредени бебета - български граждани. Гражданството (интелигентната му извадка) в Интернет е искрено възмутено от държавните щраусови напъни за милосърдие и благотворителност, но в реала не сака да се задейства. В резултат от всичко това...животът на тези дечица се хлацка между Дикенсовия и Макаренковския вариант на сценария за техния бъдещ достоен живот...някой друг път, обаче.Кой още смее да твърди с министерска усмивка, че конкретни виновници или виновни стратегии за потрошеното детство на "законно" изоставените деца нямало? И докога обществото ни ще бъде заставяно да му вярва на изцепките? Не ме е** в колко още страни имало подобни случки. Живеем в 21 век, в България, а тук и сега това унищожение на бъдещи хора не трябва да го има. И никакви партийни воли или безволия не следва да отсвирват без грижи неравностойните деца. Подписвахме петиции...в чие ли запрашено чекмедже трупат своя давностен стаж? Докога няма да има виновни?

26

Nei4o

преди 16 години

Kakvo Bylgarsko ima v aishe mestan (***), rqzania fes dogan i simeon (myncho), 4e da im pyka za Bylgaria i Bylgarite?

25

преди 16 години

Като те боли *** ходи на лекар бе ***, кво си седнал да се обясняваш тук.

24

bulgur madur

преди 16 години

boli ma huq za izostavenite i uvredenite deca . . ae bu4ete licemeri ..

23

mia

преди 16 години

докога разни некъдърници ще ни убеждават,че видете ли те са си свършели работата,но обаче......докога ще си стоят по кабинетите и ще ни убеждават колко са компетентни,но видете ли...докога ще търпим тези некъдърници? жалко за децата,те нямат никаква вина,виновна е държавата,но виновни сме и ние като граждани,като данъкоплатци,като избиратели. като че ли е време да се събудим от зимния си сън

22

и да го кажа, на кой

преди 16 години

ПОРЕДНИЯ ИДИОТИЗЪМ В ДЪРЖАВАТА НИ .