Снимка: БГНЕС
fallback

Българският мобилен оператор М-Тел ще подари по един апартамент на всеки един от българските медици и на палестинския лекар Ашраф, които изкараха 8 години в либийските затвори, а вчера триумфално се завърнаха в България.

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на М-Тел Йозеф Винатцер по време на среща с медицинските ни сестри.

Той им подари и по един мобилен телефон, обяснявайки, че от телекома са искали да направят това още преди две години, но не е било възможно апаратите да бъдат изпратени.

Винатцер допълни, че той е австриец и е горд, че бившият външен министър на Австрия Бенита Фереро-Валднер има изключителен принос за тяхното връщане на българска земя.

Собственикът на в. "Стандарт" Тодор Батков пък съобщи, че инициаторите на кампанията „Не сте сами” са решили да отворят сметка на всеки един от медиците в банка ДСК, като за целта първи внасят по 10 000 лева.

Батков заяви още, че ако медиците решат да заведат дело за причинените им страдания, кампанията ще продължи и той като адвокат ще им помогне максимално.

Адвокатът разкри още, че инициаторите на кампанията са имали идея да организират грандиозен концерт за връщането на медиците в родината, но сега са решили това да се случи през септември, когато тук ще бъдат френският президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия.

На хепънинга ще бъде поканена и еврокомисар Бенита Фереро-Валднер, която, заедно със семейство Саркози, вчера стана почетен гражданин на София.

От името на медиците благодарности за щедрите подаръци изказа съпругът на Нася Ненова и увери, че изпълнителният директор на М-Тел и Тодор Батков ще бъдат първите гости в техните апартаменти.   По-рано днес пък стана ясно, че  Българският лекарски съюз /БЛС/ е открил банкова сметка за подпомагане на медиците, в която, по решение на оперативното ръководство, са били преведени 2500 лева.

Поводът за откриването на сметката е завръщането на медиците ни от Либия, като идеята е в бъдеще средствата по сметката да се използват и по други поводи, уточниха от съюза.      

Лични средства в нея са внесли д-р Андрей Кехайов, председател на УС на БЛС, д-р Георги Сакакушев и д-р Цветан Райчинов, заместник-председатели, и д-р Пламен Демиров, главен секретар на УС на БЛС.   

Членовете на УС на БЛС и управители на лечебни заведения д-р Георги Кръстев и д-р Добрин Папуров също са дарили пари.    

Така, само ден след завръщането на Валентина, Кристияна, Нася, Снежана и Валя, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф, те се превърнаха в разбираем център на алтруистичните прояви на различни организации и компании.

Съвсем реално е да се предполага, че може да се стигне и до елегантна надпревара във връчването на различни /не/символични подаръци и придобивки.

Остава да видим кой докъде ще успее да стигне в засега честната надпревара.

Старт!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

244

gyul6en

преди 16 години

tova e nai golemiq kupon na ***.TOVA E JIVOTA BE BATE VESELBA DOZORI

243

sestrite

преди 16 години

Не ви ли се струва, че размяната стана като по филми за КГБ и ЦРУ , ненадейно и при неясни обстоятелства и суми!И помилването стана по пътя в самолета като в същите филми.Гоце е от същата организация KGB и ги помилва преди някой Българин да е прочел обвинителния акт-може би само Стани-шеф,който не го броя за Българин а за Евреин-Украинец

242

КГБ

преди 16 години

момчето което спаси 20 те полицаи при потушаването на пожара бе наградено с две минимални заплати понеже не е съдено от либийски съд и има чисто съдебно минало

fallback