На референдума бургазлии трябва да отговорят на въпроса "Одобряват ли споразумението за изграждане на петролопровода". Снимка: Булфото
fallback
На 2 септември ще има референдум в Бургас за петролопровода "Бургас - Александруполис". На него бургазлии трябва да отговорят на въпроса “Одобрявате ли подписаното споразумение за изграждане на петролопровода „Бургас-Александруполис”. Това решиха съветниците в морския град след повторно гласуване днес. При първото гласуване предложението бе отхвърлено, тъй като гласовете "за" бяха 23 от нужните 26. При повторното гласуване необходимият брой гласове бе събран. Представителите в общинския съвет обаче не гласуваха средства за провеждането на референдума и сега не е ясно откъде ще се финансира той. Имаше две предложения за необходимите средства. Едното бе за 30 хиляди лева, а второто - за 100 хиляди лева. Нито едно от тях не бе прието. Извънредната сесия за петролопровода започна в 10 часа сутринта. Дебатите продължиха повече от два часа. Гости на сесията бяха депутатите Любен Дилов и Тодор Батилов. В Бургас бе и заместник-министърът на регионалното развитие Калин Рогачев, който заяви, че ведомството ще организира информационна кампания, независимо от днешното решение на общинския съвет в Бургас. Dnes.bg припомня, че в средата на юни в Община Созопол започна подписка срещу изграждането на петролен терминал и преминаването на нефтопровода Бургас - Александруполис през залива Вромос. В документа бе записано, че наличието на такова съоръжение в морето ще повлияе негативно върху морския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

mitko

преди 17 години

taka trqbva da!naroda trqbva da wzima resheniqta po vsi4ki vaprosi.Toq petroloprovod oba4e she izde hlqba na mnogo hora

5

Miro

преди 17 години

Референдум при свършен факт може да има само в България! :D

4

Заинтересован

преди 17 години

Всичко това е прекрасно, но дори общинския съвет в Созопол не бяха съвмес наясно къде е предвидено да мине трасето на петролопровода. В действителност заели се тази информация, как може да дадеж мнение когато всичко е хипотетично?

fallback