Снимка БГНЕС

На тържествено заседание Столичният общински съвет ще удостои 11 души със званието "Почетен гражданин на София". От тях един е учен - проф. Христо Баларев, изтъкнат учен от Института по обща и неорганична химия на БАН, който навършва 90 години, съобщиха от Столичната община.

Сред удостоените има двама алпинисти - Иван Вълчев и Кирил Досков. Останалите са спортисти, които се отличиха на олимпиадата в Париж.

Божидар Андреев – български състезател по вдигане на тежести, Боряна Калейн – българска състезателка по художествена гимнастика,  Карлос Насар – български състезател по вдигане на тежести, Кимиа Ализадех – българска състезателка по таекуондо, Магомед Рамазанов – български състезател по свободна борба, Ружди Ружди – български лекоатлет и параолимпиец, Семен Новиков - български състезател по свободна борба, Хавиер Ибанес – български боксьор.

Тържественото заседание на СОС на 17 септември започва в 10:00 часа. Заради празника на София на обяд ще се състои церемония на площада пред храм "Св. София", ще има тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase