Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 500 г пресни ягоди
  • 3-4 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1 щипка сол
  • 3-4 чаши прясно мляко

Приготвяне:

  • Пасирайте ягодите в блендер заедно със захарта до гладка смес.
  • Прецедете сместа през тензух, за да отстраните люспите и семенцата от ягодите.
  • Добавете ванилията и солта, разбъркайте.
  • Накрая добавете сместа с ягодите към прясното мляко.
  • Разбъркайте много добре.
  • Приберете в хладилник за няколко часа, преди да сервирате.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 седмица

Нарязваш ягодите посипваш със захар за една нощ и на другия ден прецеждаш.

5

Ягодка

преди 1 седмица

Няма смисъл захарта да се слага в началото и после да се минава през тензух или цедка, понеже така голяма част от разтворената захар ще остане със семките и само ще сме я изхабили.

4

Анонимен

преди 1 седмица

опитайте с диня или пъпеш, круши или праскови

fallback