Здравейте, приятели на Пласико! Краят на лятната ваканция вече се вижда и наближава началото на новата учебна година. Родители и ученици трескаво правят проучвания какъв лаптоп е подходящ за училище, колко струва, с какви характеристики да бъде, дали да е нов или да е втора ръка. Такива въпроси се задават и днес ние от Plasico ще се опитаме да дадем част от отговорите на тези въпроси, както и нашето мнение кое е по-доброто, какви са предимствата и недостатъците на различните лаптопи за ученика.

Лаптопи за ученика - какви са нуждите?

Най-напред да изясним какви са нуждите на един ученик за лаптоп, който да му служи за решаване на задачите в училище и да покрива изискванията на материала в образователната ни система.

Основно това са писане на текстови документи във вид на проекти, работа с офис пакет – текстообработка, таблици и направа на презентации, както и работа в Интернет среда. Отделно се учат и упражняват софтуер за графична обработка – векторна и растерна, но тези софтуери не изискват високи системни изисквания от лаптопа. Всички тези изисквания напълно се покриват от употребяван лаптоп в ценови сегмент в границите на 400-500 лева. За тази сума получавате бизнес клас реновиран лаптоп с процесор на Intel Core i5 от ШЕСТО поколение с две физически и четири логически ядра, 8 GB оперативна RAM памет, която само срещу доплащане от около 50 лева може да се удвои на 16 GB, високоскоростен SSD диск с капацитет от 256 GB или 512 GB за бърз старт на лаптопа и мигновена реакция при работа, както и екран с диагонал на дисплея 14 инча. Ние от Plasico предоставяме допълнително и 12 месеца гаранция и лаптоп в отлично техническо състояние с много добър външен вид. Може да бъдете сигурни, че тази машина ще ви служи безотказно години наред.

Предимствата на лаптоп бизнес клас са високото качество на изработка, здравина на корпус и материали, доста приятната цена и голяма устойчивост при невнимателно ползване – за децата, които много много не пазят вещите си. Теглото на този тип лаптопи за ученика ще е под 2 килограма и при покупка на лаптопа ще получите подарък от Пласико – маркова реновирана раница, за да го пренасяте, където пожелаете. Като недостатък за някои потребители може да се отчете фактът, че вече някой друг е ползвал лаптопа преди вас и вие не сте първия му собственик, но това по-скоро е въпрос на предразсъдъци и не сме на мнение, че е точно недостатък. Другото, което трябва да се вземе под внимание, е, че лаптопът е модел, произведен преди 5-7 години, но пък отчитайки факта, че тогава е бил на цена около 3000 лева, то това говори за високото качество и високия клас на техниката.

Предимства на чисто нови лаптопи за ученика

Вторият вариант е да изберете чисто нов лаптоп в ниския ценови клас от порядъка на 850-950 лева. Като характеристики тук ще имаме екран с диагонал на дисплея 15,6 инча, 16 GB RAM памет, 512 GB SSD диск и процесор Intel Core i3 и максимум Core i5, или техните еквиваленти на AMD Ryzen 3 или максимум Ryzen 5. Гаранционният срок е 24 месеца, а като марки дали ще изберете DELL, ACER, ASUS, LENOVO или HP честно казано няма никакво значение. Предимството на марка DELL е, че гаранционният срок е по-голям – 36 месеца гаранция. Ще получите чисто нов лаптоп, на който вие ще сте първия собственик и ще можете да му се радвате и ползвате със здраве в следващите няколко години. Този лаптоп ще се справя отлично с всички задачки, които ще са му необходими на вашия ученик за решаване в училище и за домашно. Лаптопът ще е със съвременен дизайн, бърз процесор и автономна работа на батерия в продължение на няколко часа.

Новият лаптоп значително ще подобри училищното преживяване на ученика, като осигурява надежден и ефективен способ за учене. С най-новите технологии ще се възползвате от висока скорост на обработка, което означава, че можете бързо да работите по няколко неща едновременно без да чакате, да проучвате и да изпълнявате задачи без забавяне. Новите лаптопи имат по-добър живот на батерията, който позволява по-дълги учебни сесии в движение, а подобрените графики и качество на дисплея правят четенето, писането и дори творческите проекти по-приятни.

Освен това новите лаптопи за ученика са оборудвани с най-новите функции за сигурност, което гарантира, че вашите данни и лична информация са защитени. Като цяло това е инвестиция във вашето образование, която би помогнола на ученика да остане организиран, продуктивен и готов за всяко академично предизвикателство.

Заключение

В заключение изборът е изцяло ваш – дали ще изберете здрав, надежден и висококачествен бизнес лаптоп – макар и втора употреба, или чисто нов нискобюджетен лаптоп – вие решавате сами за себе си. Всяко от двете има своите предимства и недостатъци, но по-важно е усърдно да направите своето проучване относно модел, неговите характеристики и различните функции, които лаптопът има. Независимо какво решите, можете да разгледате качествен и разнообразен подбор от лаптопи и друга техника на нашия сайт!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase