KWU SENSHI и Висшето училище по застраховане и финанси /ВУЗФ/ стартират партньорство с подписването на Меморандум за разбирателство, който проправя пътя за нови, глобално диверсифицирани възможности за киокушин състезатели от различни страни. Световната спортна организация и бизнес университетът поставят основите на общо сътрудничество, което ще допринесе за развитието на спорта и за изграждане на бъдещи бизнес лидери от общността на карате киокушин.

Стратегическото партньорство има за цел да подкрепи талантливи бойци по киокушин от целия свят, които са силно мотивирани да станат бъдещи бизнес лидери. Предлагайки висококачествено професионално образование както в бакалавърски, така и в магистърски степени, KWU SENSHI и висшето бизнес училище са посветени на създаването на успешни възможности за заетост в бизнес сектора за изключителните спортисти.

KWU SENSHI, известна като уникална  организация за бойни изкуства, се ангажира да възпитава талантливи  бойци по киокушин и да подпомага  развитието им в глобални човешки капитал и хора, които могат да допринесат значително за обществото. ВУЗФ, от своя страна, има водеща роля в това начинание, като подобрява академичното развитие на тези бойци, гарантирайки им получаване на цялостно и мултидисциплинарно образование, което да ги подготви за предизвикателствата в света на бизнеса.

Споразумението бележи първата стъпка към създаването на специална образователна програма, предназначена за талантливи бойци и международни инструктори по карате киокушин. Тази програма ще включва различни компоненти, включително езиково обучение, отпускане на стипендии, подпомагане на бойците при стартиране на тяхната кариера, за да се осигури стабилно и целенасочено обучение. Улесняване на връзките със световни компании за осигуряване на възможности за работа след завършване на обучението.

Преди повече от 2500 години китайският философ Конфуций е казал: „Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред – образовай населението!“.

Предлагайки тези всеобхватни системи за подкрепа, KWU SENSHI и ВУЗФ вярват, че заедно могат да дадат възможност на бойците от киокушин да преследват спокойно страстта си към карате. Това сътрудничество не само осигурява непрекъснат растеж и устойчивост на карате киокушин, но и цели да процъфтява в световен мащаб през следващите десетилетия.

Допълнителна информация и актуализации относно реализацията на партньорството ще бъде публикувана на сайта на бинес университета - https://vuzf.bg/. В случай, че имате въпроси относно подписания меморандум може да пишете на е-mail: pr@kwusenshi.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase