Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира третото издание на своята специална кампания „ВУЗФ за отличниците“ в чест на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. Тази инициатива е насочена специално към кандидат-студенти с отличен успех от средното образование и има за цел да привлече най-добрите ученици, желаещи да продължат своето образование в един от ТОП 3 университетите в България в направление "Икономика", според рейтинговата система на МОН. Кампанията предлага на отличниците 30% отстъпка от семестриалните такси за първата година от обучението си в бакалавърска степен.

Инициативата „ВУЗФ за отличниците“ започна в началото на месеца и е символично свързана с 24 май, понеже празникът олицетворява стремежа към знания и просвета, както и почитта към делото на светите братя Кирил и Методий. На тази светла дата честваме силата на образованието и културата, които са основа за развитието на всяко общество. ВУЗФ споделя тези национални ценности и чрез кампанията си иска да подкрепи младите таланти на България, като им предостави възможността да получат качествено образование и да реализират своя потенциал.
Отличените кандидат-студенти ще могат да избират между осем прогресивни и разнообразни програми, които обхващат всички аспекти на икономическите науки. Сред атрактивните предложения за отличниците са специалностите „Информационни технологии и бизнес мениджмънт“, „Бизнес стратегии и управление на проекти“, „Финанси и международен бизнес“, „Мениджмънт, маркетинг и дигитален бизнес“, „Бизнес психология и човешки ресурси“, „Счетоводство и одит“ - акредитирана от ACCA, „Застраховане и осигуряване“ и „Бизнес мениджмънт и маркетинг“ с преподаване на английски език.

Кампанията започна символично на 1 май - в началото на месеца, в който отбелязваме празника на просветата и книжовността, и ще продължи до 10 юли 2024 г.  Тя се състои се от два етапа, като в първия от тях е необходима предварителна регистрация на желаещите кандидат-студенти. Отличните ученици, които имат висок успех в средното образование, трябва да изпратят попълнено заявление за участие в кампанията на e-mail: priem@vuzf.bg.

Вторият етап на инициативата е свързан с подаване на документи към университета от страна на зрелостниците, след получаване на дипломата за завършено средно образование. Кандидатите трябва да имат общ успех от дипломата си и държавните зрелостни изпити не по-нисък от Отличен 5,50. Те трябва да изпратят копие от оригиналните документи към висшето училище на посочения имейл адрес, в срок до 10 юли 2024 г.

През академичната 2024/2025 година ВУЗФ ще предлага възможност за придобиване на втора диплома от престижния немски университет Coburg University of Applied Sciences and Arts. Университетът осигурява и практически възможности чрез стажантски програми, които допринасят за високата професионална реализация на завършилите студенти.

През 2023 г. дипломираните финансови кадри от ВУЗФ са сред най-високо платените икономически специалисти в страната - със среден облагаем доход от 3301 лева, според данни на Националния осигурителен институт.
Кандидат-студентите, които искат да научат повече за кампанията или университета, може да се свържат с ВУЗФ на e-mail: jgeorgieva@vuzf.bg, телефон: 02 40158 07 или да посетят официалния сайт - www.vuzf.bg.

ВУЗФ гордо отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с инициативи, подкрепящи младите таланти и техния стремеж към знание и професионална реализация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase