Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изкуственият интелект слага край на преписването. С негова помощ се създават персонални тестове за учениците.

"Идеята е да се спести най-много време на учителите. Колкото повече време прекарват в това да мотивират учениците, толкова по-добре. Имаме най-различни функционалности - отскоро и създаване на тестове", обясни основателят на платформа в помощ на учителите Александър Попов в студиото на "България сутрин".

С иновативните методи се слага край на един от големите проблеми в образованието - преписването.

"Ако се намали преписването, учителите имат по-добра представа за знанията на учениците. Изкуствения интелект го добавихме, за да спестим време на учителите за създаване на тестовете. Те само трябва да зададат тема - например: "Планини в България", ИИ генерира въпроси и варианти за отговори. Над 95% от въпросите са точни. Учителят все пак трябва да провери отговорите. Платформата дава възможност да трие отговори, въпроси, да променя верния отговор. Тестът може да се генерира и от урок - учителят поставя целия текст на урока и иска задаване на въпроси", обясни Попов.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че тестът може да бъде генериран и на чужд език - например, във Френската гимназия за изпитване по география се въвежда тема "Реките в България" и ИИ създава въпросите и отговорите на френски.

Платформата ограничава учениците - по време на тест не могат да използват други приложения, в които да търсят верните отговори. По думите на Попов е безсмислено ученици да опитват да предават тестовете на други класове, тъй като ИИ набързо подготвя нови въпроси и отговори.

Над 100 училища в страната се възползват от улеснението, което дава ИИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Яяяя

преди 2 месеца

Да не забравяме, че ИИ се обучава като прочита всичко написано досега. Значи след 5-10 г. ще се обучава от нивото на което пишат в момента и естествено ще започне да затъпява като процеса ще се движи по експонента. По-тъпите потребители водят до затъпяване на ИИ който пък води до още по-голямо затъпяване на потребителите :-)

11

ИИ

преди 2 месеца

Може да сложи край на човечеството,щом може да се произвежда сам.Представети си хуманоиден робот с мозък ИИ, ХОЛИВУДСКИТЕ ФАНТАСТИКИ СА ВЕЧЕ РЕАЛНОСТ!!! НЕ БЕРЕТЕ ДЕРТА ЗА ПРЕПИСВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛЕДИ ОТ ЧОВЕК ТОВА Е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ ЗА ЖИВОТА НИ В БЪДЕЩЕ.ЕЛЕКТРОННИ ПАРИ, ДРОНОВЕ И РОБОТИ КОНТРОЛИРАЩИ ХОРАТА, А ХОРАТА МАЛЦИНСТВО КРИЕЩО СЕ ОТ ТЯХ И ПОДРЕДЕНИ В РЕДИЦА ЗА ВАКСИНИТЕ!!! КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ ВЕЧЕ СА ФАКТ КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ВЯРВА!

10

Анонимен

преди 2 месеца

Кво преписване ? ИИ трябва да сложи край на училищата и вишите кетапи . Света става все по сложен и не може за всяко нещо да ни искат вишуу при положение че професорите преподават неща които никога не са работили за да се източва системата и всякакви мушеници да напредват без нито един ден труд само с кетап . Обучението трябва да е след труд от най ниското ниво а теорията по интернет от няколко източника а не от ,,професори,, Всяко вишу ни струва над 100 000 лв.

fallback