Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се в най-скоро време медицинската бележка за учениците да отпадне и като документ да се използва амбулаторният лист, съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред bTV.

„На последното заседание на ръководството на Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на „Информационно обслужване“ и на Министерството на образованието и науката да отмени изцяло медицинските бележки за учениците и да се използва амбулаторният лист. Имаме принципното одобрение на този акт от страна на Българския лекарски съюз. Очакваме това нещо да се финализира в най-скоро време, така че медицинската бележка да отпадне въобще като един документ, който допълва това, което се прави от общопрактикуващият лекар“, каза министър Хинков.

Когато се прави един преглед, се дава амбулаторен лист за този преглед и този амбулаторен лист трябва да бъде приет от съответното учебно заведение за медицинска бележка, смята министърът.

Общо осем области са обявили грипна епидемия, за грипната ваканция решава Министерството на образованието, каза още Христо Хинков. Варна, Бургас, Смолян, Габрово, Пловдив, Плевен, Пазарджик и София област са обявили грипна епидемия, изброи министърът на здравеопазването. Епидемията се разраства, може би и за София град ще бъде обявена епидемия, предположи той.

Има си формула, която трябва да се изпълни за броя на заболели, за да може Районната здравна инспекция да препоръча ваканция за учениците, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Пешо

преди 3 месеца

С това ли намерихте да замазвате очите на хората? Защо не говорите за протестите и смъртните случаи на деца в Пирогов?Нещо за отговорността на докторите няма ли?

43

Миле

преди 3 месеца

Супер , до сега плащах по 5 кинта за бележка , без да има преглед . Педиатара , звънкам :- детето ми е болно- правихте ли ковид тест - не за Бога - ми като е по-добре , обадете се пак за да го прегледам и да му дам бележка, ааа знаете ли какви лекарства трябват .-не не знам за това се обаждам ...и се почва рецепта по телефона ....Когато детето е здраво да минем за бележка.Имам две деца и написаното го имам на запис , подадох сигнал срещу педиаръра и нямам одговор вече 2 месеца

42

ловец

преди 3 месеца

До Анонименче то е отпаднало! Това сега е пародия. Всички отличници, а на матурите - двойки

fallback