Снимка: БГНЕС
fallback

Нидерландия, Германия и Великобритания са сред водещите дестинации за обучение на бургаските ученици след завършване на средното си образование. Това отбелязва Кристина Божилова, която е управител на консултантска агенция за кандидатстване в чужбина:

Oще по темата
"Най-търсени специалности са международен бизнес и икономика, медии и комуникации, тези в ITсферата, психологията също набира популярност. В Бургас много често ни питат за арт и дизайн, както и архитектура.

Мога да кажа, че сравнително по равно е разпределено търсенето от различните гимназии в града – имаме от Немската гимназия ученици, които искат да запишат специалност с немски език в Австрия и Германия, или пък с английски език в Белгия. Интересът за учене в чужбина е постоянен и дори отчитаме ръст през последната година.“

В Бургас днес се провежда форум, който запознава кандидат-студентите и техните родители с програмите на водещи европейски университети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Споко

преди 6 месеца

Браво.Готови са за ,,Рая на земята".

47

Стойка Росенова :

преди 7 месеца

Хммм,ам чи що тЪй не ги кефи цъфтящото управление на шериата на пашата Беефффски и агата Доганя от Сараите?!? Въййй,ни ги й срам,ве!

46

Здрасти

преди 7 месеца

То за това България умира и ще умре. И какво като взимат големите пари там, да ви светна че винаги ще са втора ръка хора в очите им и истински хубавите позиции си ги пазят за тяхни хора. Ще живеят между тара.мбуки, с гаден климат, розобузести лицемери ще са им средата и децата им ще знаят едвам да стичат на Български. Щом ги прави щастливи да са предатели, нека :) а ако мислите че там няма корупция и връзраство сте мнооого заблудени.

fallback