Снимка: БФШ
fallback

Новата звезда на България в шаха Нургюл Салимова ще бъде студент в Стопанската академия в Свищов наесен.

"Цяла България се гордее с постижението на Нургюл Салимова. Ние сме още по-горди, че тя избра именно нашето висше училище за обучението си", заяви в интервю за БНР проф. Мариана Божинова - ректор на Стопанската академия в Свищов.

Oще по темата
Шахматната ни шампионка ще следва в специалност "Маркетинг".

"Имаме създадена академична фондация, която подпомага изявените ни студенти както в областта на обучението, така и в спорта", посочи проф. Божинова.

Висшето училище ще отпусне стипендия на Нургюл. Още в началото на септември УС ще се събере и моето предложение ще бъде да подпомогнем Нургюл, добави проф. Божинова и посочи:

"Моите предложения ще бъдат да поемем всички семестриални такси за 4-годишния курс на обучение на Нургюл, също специални стипендии, безплатни учебници и материали, както и възможност за индивидуален план на обучение. Ще обсъдим и други награди. Ще очакваме Нургюл Салимова на тържественото откриване на учебната година - лично да получи тези награди. Искам да добявя, че след като тя вече се е записала и вече си е платила първата семестриална такса - аз ще й върна сумата от мои лични средства и ще покрия тази първа семестриална такса, която е платила".

Проф. Божинова посочи още, че във висшето училище имат академичен музей със специален кът, който непрекъснато се обогатява с постижения на изявени студенти - спортисти. Такова място сега ще отделим и на Нургюл, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ангелина

преди 8 месеца

Дано ,в България има повече деца ,като Нургюл- скромни и умни.Стопанска Академия или ВФСИ за по- старото поколение завършили в Свищов ,беше най-добрият икономически институт ,въпреки "провинционализма му".Това са трите института "ковачница" на икономически кадри- Свищов ,София и Варна."Излюпените " след това са "ковачници на дипломи". Такива деца ,като Нургюл е без значение къде ще учат .Те са "изпратени" - "научени" - "даден" им е ум ,който те развиват с много труд.

35

капитол

преди 8 месеца

Смешни са. За какво й е тази провинциална академия?

34

Трол

преди 8 месеца

.да се чете "100 и кусур хиляди лева "!

fallback