Снимка: БГНЕС

Ученици от Видин намериха портмоне с пари и веднага го занесоха в полицията. Отворили го само за да разберат какво има. По сгънатите банкноти, които видели, преценяват, че имало около 2000 лева, но не са ги броили. В училището, в което учат, казват, че се гордеят с постъпката им, съобщи БНТ.

Денис, Мартин и Дейвид, които са ученици в професионалната гимназия по туризъм, видели портмонето, когато в голямото междучасие излезли да си купят закуска
 

Денис Паскалев: „На прибиране за училище, да се върнем за учебните часове, видяхме портмонето на една от стоянките на такситата, на едно паркомясто“.

Мартин Методиев: „Имаше лични документи, пари, лична карта. Имаше шофьорска книжка с още документи“.

Без колебание отишли в Областната дирекция на МВР, недалеч от училището.

Дейвид Георгиев: „Решихме да върнем портмонето, защото се поставихме на негово място… Ние не сме имали никога много и знам какво е да изгубиш…Човекът, може би парите са му трябвали за нещо важно и ги е загубил, щом са били толкова много в портмонето“.

Още по темата

От полицията намерили собственика.

Денис Паскалев: „Човекът иска да ни се отблагодари. Аз му казах - няма нужда. Нищо кой знае какво не сме направили и той ни се отблагодари, нали. Това сме направили".

В училището разбрали за случилото се, когато от детската педагогическа стая им позвънили с молба да извинят отсъствията на учениците, защото се наложило да се забавят за часа.

Евлогия Манджукова, директор на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“: „Постъпката им е изключително доблестна и ние всички много се гордеем с тях, защото това показва първо, че в младите хора има голяма надежда. Все пак не са толкова отрицателни, както обикновено обществото ги възприема“.

Може да им се вярва, че във всяка подобна ситуация ще постъпват така, казва директорът.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

Постъпката изглежда благородна, но е доста странно от детската педагогическа стая да звънят в училището "с молба да извинят отсъствията на учениците, защото се наложило да се забавят за часа." Какво общо има детската педагогическа стая със случая, може ли да поясните? Щото за закъснение или отсъствие от часове отдавна не се търси сметка от учениците.

6

Чендов

преди 1 месец

Браво!И най-хубавото е,че това не е изключение,има още много млади хора,като тях.Моите деца ще постъпят също така,сигурен съм,защото така съм ги възпитал.

5

Анонимен

преди 1 месец

Свестни деца. Браво!