Снимка: Pixabay, jaminriverside

Медицинският университет в Плевен проучва опита на Виена във връзка с разкриване на ветеринарен факултет.

Предвижда се Факултетът по ветеринарна медицина да използва предклиничната база на Медицинския университет - Плевен, а клиничните бази да бъдат ситуирани във Втора клинична база и град Пордим.

Плевенското висше училище ще изпраща студенти и преподаватели на обучение и клинични практики във виенския ветеринарен университет Vetmeduni. Ще бъдат проведени консултации във връзка с предстоящата акредитация на новото учебно звено в Плевен.

По повод разкриването на новия факултет ректорът на МУ проф. д-р Добромир Димитров и консултанти по проекта за бъдещия Факултет по ветеринарна медицина са посетили Университета по ветеринарна медицина Vetmeduni във Виена, Австрия. Българската делегация е обсъдила възможности за бъдещо сътрудничество и се е запознала с клиничната база - Клиника за преживни животни, Клиника за прасета, Клиника за коне, Клиника за пилета, Симулационна лаборатория, както и Клиника за дребни животни с отделения по вътрешни болести, хирургия и анестезиология.

На работната среща е договорено и бъдещо партньорство.

Във Виена ръководителите на Комисията по учебната програма Флориан Бушнер и на Учебен отдел Аника Позауц са запознали колегите си от Плевен със съставянето на учебната програма и провеждането на практики и изпити на студентите по ветеринарна медицина, обясни Велина Дукова, цитирана от БТА.

Коментари Напиши коментар

9

Падение Плевенско

преди 5 месеца

Селището Плевен е най-западнало на стария континент! Селище мръсно,грозно с не работеща администрация! При бързото му обезлюдаване всичката Мара втасала само факултет ветеринарен му липсва ! Да не дава господ да замръкнете в Плевен европеиския Содом!

8

Дъно

преди 5 месеца

Вишо убразувание - кучкарство.

7

До Ветеринар 7

преди 5 месеца

Принципно няма проблем всички съвременни методи за диагностика и лечение от хуманната медицина да се прилагат и във ветеринарната медицина................друг е въпроса, че все пак хората са по-важни от животните, казвам това с цялото си уважение към ветеринарните доктори!!!