Снимка: БГНЕС

Тази година интересът към придобиване на висше образование зад граница е нараснал с 21% спрямо 2021 г. по данни на проект Световно образование, съобщи БНТ.

С 13% повече са записаните студенти, които стартират своето обучение в чуждестранни университети от тази есен, като близо 20% от тях ще се обучават в университет от топ 100 на международната класация QS World University Rankings за своята специалност.

Още по темата
"Интересът към обучение в чужбина категорично се завръща, тъй като няма ограничения за пътуване и пречки пред присъственото обучение", коментират от фирмата организатор на изложенията.

Нидерландия продължава да бъде №1 в интереса на българските кандидат-студенти (63%). Запазва се тенденцията за ръст на кандидатурите там, като за изминалата учебна година броят на българските студенти, които се обучават в страната, е нараснал с 12,6%.

Интересът на кандидат-студентите към конкретни специалности остава непроменен. Първите три места се заемат от направленията Бизнес, икономика, финанси; Компютърни технологии; Медии и комуникации. Търсена остава и специалността Психология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase