fallback

Близо 650 лв. ще струва подготовката за първия учебен ден тази година. Това е с около 150 лева повече в сравнение с миналата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Около 400 лева бих отделила, за да може той на 15 септември да е готов. Като не включваме училищни униформи и другите неща, които ще са впоследствие.
Oще по темата
Това е да има тетрадки, дрехи и чанта", уточнява майката.

Най-голямо е увеличението при цените на тетрадките - с около 20% спрямо миналата година. Най-базовите варианти са на цена от 2,40 лева. Увеличение има и при текстилните изделия - раници и моливници.

Освен радостен, тази година първият учебен ден се оказва и голямо предизвикателство за джоба на родителите. Синът на Цветомира Коцева за първи път ще прекрачи прага на училището и тя вече е започнала да пазарува.

Цената на раницата варира между 60 и 300 лв., в зависимост от модела и екстрите, които предлага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

евротъпанар

преди 1 година

цените растат образованието е никакво 60% са неграмотни само на даскалите дигат запалатите и реформи и контрол никакъв -закриват училаща -само н аполитиците им е без пари

13

Ками

преди 1 година

Боже, само телефонът му за първи клас е 2500 лева. Последен модел на айфон за да се отличава от обикновените деца. Дрехите са му на Версаче. Вече съм го спретнала моят красавец. Татко му ще го закара с черният Мерцедес и ще украси с балони колата.

12

Анонимен

преди 1 година

Ще стане - който може да си плати, ще ходи на училище, който не може.....Трябва или да направят безплатни тетрадките и учебниците на нормална хартия, не е нужно да са гланцови, или да сложат нормални цени. Като добавиш дрехи, раници и още куп неща, нема оправия, една заплата си отива.

fallback