Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Писателят Радослав Бимбалов представя новата си книга "Млък". Тя е сборник с разкази, в който няма политика, а само общочовешки теми. В контекста на случващото се с правителството на страната Бимбалов заяви категоричната си позиция по темата.

"България има нужда да се хванем за ръце, а не за палците си, за да излезем от тежката ситуация. Във външнополитически план пък съвсем. Държим се като безотговорни към ситуацията хора. Вотът на недоверие е несериозна проява. Безотговорно е да искаш в този момент нестабилност на държавата", настоя той в студиото на "България сутрин".

Писателят се съмнява, че повечето политици ще прочетат сборника му с разкази.
Oще по темата


"Повечето в парламента са Христинки, поставени да натискат бутончета и тяхната функция е далеч от това да мислят. Дори да прочетат моя разказ, опасявам се, че няма да могат да го разберат. А в него се говори за това, че ние хабим думите. Четейки разказа, виждате как изчезват думите", посочи Бимбалов пред Bulgaria ON AIR.

"Мълчим за важни неща като насилието вкъщи, за различните хора, за расизма, за това, че патриотизмът не е да крещиш по площадите "Да живее България". Искам да млъкнат тези в МОН, които дават на матура за 7 клас разказ, който звучи като Facebook статус и няма никакви литературни достойнства. Категорията непознат текст може да включва много качествени текстове. Този текст от вчера е по поръчка, не е случайност. Текстът не става за нищо", определи го писателят.

Според него има целенасочено опростачване на нацията, а 12 години ни е управлявала върхушка начело с еднокнижен човек като Бойко Борисов.

"Той и хората около не се постараха да унищожат политическата класа. Няма хора, които да предават опит, всички са христинки. Това управление управлява в може би един от най-тежките ни периоди. След 12 години съсипия и ужасяваща корупция поемат управлението в изключително тежък момент", подчерта Бимбалов.

По думите му България се намира на толкова важно място, че може да бъде граница на злото. Не можем да бъдем повече сянка на Кремъл, изтъкна писателят. Той е на мнение, че влизаме в опасен капан, който ни е подготвян дълго време.

"Ако няма надежда, събирам куфарите", отсече Бимбалов за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ането

преди 1 година

Бих ви препоръчала,преди да коментирате,да прочетете "Българчета"от Ангел Каралийчев.И него ли ще оплюете?.Разкази,като този,които трогват и вълнуват,са нужни на децата ни в това опорочено време.Хубав е разказът.децата трябва да си припомнят,че един родител се лишава от много неща в името на детето си,така че то на свой ред да се научи да дава и лишава от нещо в името на добра кауза.Да се научи на състрадание,да постъпва благородно,да бъде ЧОВЕК.Явно тези ценни качества са чужди и на вас!

22

един

преди 1 година

Бимбалов, ако се мислиш за интелигент си в голяма грешка. Образът ти е неприятен, затова си вземай куфарчето и върви в джендарските държави, подходящ си за там. А ние тук ще се радваме на малките човешки стъпки.

21

Анонимен

преди 1 година

А стига, бе! Бачков и Чехов! Май не сте чели Чехов! А Бачков надейте!

fallback