Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Около 110 хил. ученици от седми и десети клас се явиха на матурите по български език и литература. Десетокласниците писаха по "Дърво без корен" на Николай Хайтов. Седмокласниците трябваше да направят преразказ на "Талисман" от Красимир Бачков.
Oще по темата


"Първият модул беше лесен, вторият труден. Преразказът беше сравнително лесен и първата част също не беше трудна. Имаше леки затруднения, но мина по вода", казаха учениците.

"Текстът, който звучеше в цялата сграда по радиото в изпитните зали, нямаше непознати думи и звучеше доста актуално за учениците от седми клас. Не би трябвало да бъдат затруднени, но все пак това е непознат за тях текст и това би могло да има неизвестни", коментира пред Bulgaria ON AIR директорът на столичното 119-о училище Диян Стаматов.  

Максималният брой точки, които могат да получат учениците е 100. Следващият изпит е на 16 юни по математика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Хрецакаха ги с бездарния *** разказ на Бачков.

24

123

преди 1 година

Шведите които ги избутаха до 7 клас какво ли мислят за матурите? БГ език знаят ли, таблицата научиха ли?....

23

Анонимен

преди 1 година

Освен с времето, те и с точките са ги прецакали. Учениците са очаквали по 10 точки на теза и текст за редактиране, а те са с 14 и 16. А като виждаш, че не ти стига времето и трябва да избереш кое да напишеш първо... Абе пълен провал е организацията на тази матура!

fallback