Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на образованието акад. Николай Денков призовава всички организации, които са заявили протести на 18 май, да съобразят действията си с предстоящите матури.

В лични телефонни разговори с лидерите на протестиращите превозвачи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ги призова да съобразят плановете си за протести с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май, съобщиха от МОН.

Министърът настоятелно помоли градският транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9 часа и между 12 и 14,30 часа на 18 май. Това би дало възможност за нормално придвижване на зрелостниците до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след края на изпита.

Над 46 000 зрелостници са подали заявления за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София.

На тази дата работодателски организации заявиха, че готвят национален протест, превозвачи и столичният транспорт също обявиха намеренията си да се включат в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ало Министъра!

преди 1 година

Някой племенник имаш ли да му пуснат една линия да отиде на тренировка в определен ден? Вашето престъпно управление в момента затрива държавата, ти с цялата си наглост говориш, все едно да си отложим косенето на ливадата! ОСТАВКА на цялото правителство!!!

21

Анонимен

преди 1 година

то и ние те молим да не правиш глупости с образованието, ама не ни слушаш

20

Оставка

преди 1 година

Абе, мумия такава, световният мир е под заплаха, демокрацията в България е мираж, какви матури те гонят? Поне кажи и за кандидат-студентските изпити, че като ти отвъртя един с опакото, ще се посссссереш.

fallback