Снимка: БГНЕС
fallback
Тестовете за връщането на големите ученици в класните стаи са осигурени навсякъде, обяви министърът на образованието Николай Денков, цитиран от bTV. 
 
"Не навсякъде ще се върнат учениците в клас, не заради липса на тестове, а заради организацията", обясни той.
 
Образователният министър допълни, че на някои места учебният процес ще може да започне от вторник. В момента на склад има над 80 600 теста. Необходими са обаче редовни доставки, за да се осигури безпроблемно обучение за всички.
 
Тестовете за големите ученици вече са разпределение между училищата. 
 
В столичното 119-о в понеделник очакват 70% от всички ученици.
 
"Прогимназията започва в 7:30 в рамките на 20 минути ще успеят да се тестват като преди това ще се раздадат тестовете на учителите, които имат с тях първи час и те ще бъдат самите, които контролират процеса, така че няма да има допирни точки, особено големи струпвания", обясни Симеон Ангелов, помощник-директор.
 
От министерството уточниха още, че училищата, които са се забавили с организацията, ще могат да се върнат към присъственото обучение във вторник.
 
"За понеделник имаме подадени заявки за около 60% за всички ученици в страната - тези заявки могат да се подават всеки ден, така че аз очаквам този процент да се вдига", коментира Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 13

преди 2 години

Ти като си агресивна неграмотна мутра, другите родители не са. Децата ни няма как да останат неграмотни, защото ние не сме. Неграмотни могат да останат само децата на неграмотните родители.

14

Анонимен

преди 2 години

Money for nothing ...

13

ПРОСТИ УПРАВНИЦИ

преди 2 години

Не могат да съобразят да пуснат децата ваканция за целият зимен сезон и да не се занимават с глупави фалшиви тестове купувани с парите от нашите данъци и за сметка на мизерните пенсии.

fallback