Снимка: Pixabay
fallback

Училищата в община Перник преминават на онлайн обучение на ротационен принцип, обяви заместник-кметът Стефан Кръстев.

От началото на следващата седмица от вкъщи ще учат децата от шести, осми, десети и дванадесети клас. А от 17 до 22 октомври по домовете си остават учениците от седми, девети и единадесети клас. Децата от първи до пети клас пък ще учат присъствено.

Предложението е направено от общинския кризисен щаб, а причината – високата заболяемост от коронавирус в общината. Тя вече е в тъмночервената зона по разпространение на заболяването.
Над 60% от директорите на местните школа вече са имунизирани. С ваксина са и 34 на от учителите и другия персонал в школата в областта, информира началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова.

По думите й в детските градини този процент е по-малък.

Oще по темата
Под карантина са 23 паралелки в региона, съобщи директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова. Нови мерки за ограничаване на пандемията на територията на областта ще бъдат обсъдени и приети на онлайн заседание на областния кризисен щаб утре, пише БТА.

"Налице е притеснителна тенденция. Броят на заразените периодично се увеличава. В последните три дни на изминалата седмица те са около 180", каза областният управител д-р Симеон Василев. По думите му през последните два дни в МБАЛ "Рахила Ангелова" са починали 9 пациенти. Според него към момента ваксинирани поне с една доза са около 41 хиляди жители на областта.

Свободни легла за лекуване на коронавирус в болниците все още има. В МБАЛ "Рахила Ангелова" от разрешените 180 места, заети са около 80. Директорите на лечебните заведения смятат, че при увеличаване броя на заболелите, настаняването на пациенти може да бъде проблемно.

В Перник днес се състоя среща на областния управител д-р Симеон Василев с управителите на лечебните заведения, директорът на РЗИ и началникът на РУО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Не мрежата тие виновна дали е 4 или 5 е се тая на които и да било оператор но тука самото наше поколение никои не го е грижа за децата те ги интересува пиене и болести това отдавна да е приключило но понеже това поколение не чее безразсъдно умни сме достатъчно може да крадем колкото ние кев

1

Секта те си знаят

преди 2 години

Галвният прокурор на Молдова е бил задържан, съобщи ТАСС.Преди два дни Александу Стояноглу беше свален от поста. Прокурори наблюдават неговата дейност.Корупцията убива

fallback