Снимка: БГНЕС
fallback

Родители и ученици в столичния район Лозенец  подеха кампания за спасяване на 35-о Средно езиково училище. Създадена е петиция, в която се алармира за лошото състояние на сградата, която според тях е опасна за учители и ученици.

Сградата е строена през 1950 г., а фасадата й не е ремонтирана от години, предава БНТ. Необходими са спешни мерки за реконструкция.

Петицията ще бъде внесена в Столичната община до седмица, като в нея вече са се подписали над 1300 души.

"35-о е найголямото училище в район Лозенец. След броени дни 1200 деца ще започнат училище в старата сграда. Наложителен е и ремонт на парната и електрическата инсталация. "Имаме страхотни училище, имаме добри резултати", разказва ученик от 8-ми клас.

"Има отчупени парчета от самите тухли, пада мазилка, гръмоотводите са се показали и са в окаяно състояние. Може във всеки един момент да се случи някакъв неприятен инцидент", разказват родители.

Училището се опитва да закрепи сградата със собствени средства. План за саниране има от 2015 г., но средствата били пренасочени за земетресението в Перник.

"Разходът тук е над 1 млн. лв. и Столична община не могат да намерят средства,  казват от районната община, но във времето на бездействие разходите за ремонта вече са скочили с 20%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

Колко пари спестиха от ток и режийни нужди. Да си го ремонтират. Като няма пари за майстори, нашите радетели, скъпите ни, трудолюбиви учители, вместо да си мързелуват по почивки 56 дни в годината, да дадат пример на всички, да запретват ръкавите и да си ремонтират училището. Срамота! И за директора и за учителите!

26

Без коментар

преди 2 години

Обеща го на първолаците през 2009 г., но 12 години не намери време и първолаците станаха абитуриенти. Дори Христо и Евлоги Георгиев да бяха живи, ако не бяха го поканили накрая да пререже лентичката, и на тях нямаше да бъде позволено да стегнат училището през този период. Сега вече, когато Той уж не е на високо отговорна работа, подчинените му медии забелязаха проблема.

25

Анонимен

преди 2 години

Масово училища в София се ремонтират със средства на родителите на учениците. Боядисват се класни стаи, сменя се подовата настилка в стаята, всеки сам се оправя. Точно богаташите в Лозенец да не могат да отделят средства ми се струва нереално. не може всичко да е на общината на гърба. Ако искате и пред блока общината да ви измете фасовете, които хвърляте от балкона?

fallback