Снимка: Пресцентър на омбудсмана

"Подкрепям хилядите родителите, които се обърнаха към мен и с петиция, в момента тя е над 14 хиляди души. Приемам аргументите на родителите и децата, затова че във връзка с онлайн обучението не е задълбочено, децата не се чувстват достатъчно подготвени да проявят най-добрите знания, които са придобили". Това каза омбудсманът Диана Ковачева пред БНТ.

Още по темата

Според нея такива матури не следва да има.

"Ненужен риск се създава за събирането на малки деца от 4 клас и на големи от 10 клас. Още повече, че за самите деца нищо следва от тези матури", предупреди още тя.

"За всички станаха ясно дефицитите на онлайн обучението - удачно  е за известен период от време, но не и за продължителен", каза още Диана Ковачева, като допълни, че много деца са имали проблеми с достъпа на интернет.

"Устройствата на бяха достатъчно. Говорим за дигитално изключване защото има деца в семейства, които не могат да им осигурят таблети. Достъпът не е достатъчно добър, а и дистанционното обучение не може да доведе до задълбочени знания и самите деца го признават", каза още тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase