Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Нашите ученици и учители бяха много щастливи да се върнат в класните стаи, за момента няма отсъстващи и болни, всичко е абсолютно спокойно. Това заяви д-р Росица Врабевска, управител на частно училище в София, в предаването “Смарт час” с водещ Живка Попатанасова по Bloomberg TV Bulgaria.

Врабевска коментира темата по повод възстановяването от 4 януари на присъствените учебни занятия след разхлабването на част от мерките срещу коронавирусната пандемия у нас.

Според нея хибридното обучение - редуване на онлайн и присъствена форма, е по-добрият вариант за по-големите ученици.

Врабевска разказа и за иновациите в образователния процес. Тя даде за пример проблемно-базираното обучение, при което учителят трябва да представи тема, по която учениците да започнат да мислят.

“Начинът, по който трябва да накараш децата да работят по дадена тема и да решат проблем, е изкуство”, допълни тя.

По отношение на модела STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Maths) Врабевска отбеляза, че той винаги е бил част от българското образование. “Въпросът е по-скоро концепция - да се постави ударението върху тези науки и начина, по който се преподават”, обясни гостът.

“Говорим за фокус върху природните науки, който не е само за профилираните паралелки”.

Тя обърна внимание на необходимостта от индивидуален подход към децата, така че да може да се откриват техните силни страни и таланти и да се работи в тази насока.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Intel Inside

преди 3 години

Бъдете благодарни, че поне ви преподават учители онлайн. До няколко години не само ще сте пак онлайн, но ще ви учат обучаващи програми. Тогава лиготиите ви няма да минават. Светът се променя по-бързо, отколкото можете да го понесете. Интелектуалният труд отдавна е онлайн. Присъствено са разни продавачки, сервитьорки...

11

Фък

преди 3 години

Свиквайте. Бъдещето е на онлайн обучението - в пъти по-ефективно и по икономично, НО само за хора с мозък в главата си. За ***.аците - мозъчна трансплантация.

10

До ученичката

преди 3 години

Защо заради твоето ПРИСЪСТВИЕ някой трябва да умре? Защото ти е скучно вкъщи? Защото те мързи да учиш? Защото ходиш в училище като на развлечение с чанта пълна с гримове и по-малко с тетрадки? Постави се от другата страна - ти би ли готова да пук.неш заради разни кифли и кел.еши?

fallback