Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Регионалните здравни инспекции проучват дали учителите, които работят на тяхна територия, желаят да се ваксинират. Във Варна педагозите трябваше да отговорят до вчера (3-и януари), в Бургас, Русе и Перник все още на получили окръжното запитване, а в Пловдив и София списъците вече са готови, информира "Монитор".

Oще по темата

Преди коледната ваканция и старта на ваксинационната кампания у нас около 20% от учителите в столичното 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов са посочили, че желаят да се ваксинират.

Според директора на школото Диян Стаматов броят им ще нарасне, тъй като тогава все още информацията относно ваксините и страничните им ефекти е била оскъдна. Той също се е записал в списъка, въпреки че преборил коронавируса. Директорът обясни, че докато започнат поставянето на ваксини на учителите ще са минали около 3 месеца от преболедуването му и вече антителата му ще са намалели.

„Дори и 30% от учителите да пожелаят да се ваксинират, това са около 20 -21 000 души. Това ще е втората фаза на кампанията и ще сме полезен пример за по-масово ваксиниране“, смята Стаматов.

Още днес се очаква да пристигнат новите 25 000 дози, като вече се подготвя ваксинацията на 15 000 души в домовете за стари хора и около 11 000 души персонал. Общините вече събират списъците със съгласие. Потребителите и персоналът в социални институции и педагогическите специалисти и персонал за отглеждане на норки са част от втората фаза на ваксинационния план у нас, която обхваща общо 112 080 лица. Следващите седмици у нас трябва да пристигнат близо 100 000 дози. След доставката на 4 януари се очаква втора средата на месеца. В нея ще има около 35 000 дози ваксини. В края на месеца или в началото на февруари пък се чака трета отново за около 35 000 дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Учител съм и НЕ, не искам да се ваксинирам. И преди да сте отворили големите си усти да плюете учителите, ще кажа, че НЕ, не искам дистанционно обучение. В момента ходя в училище и преподавам оттам, въпреки, че децата ги няма. Но да ме задължава някой да се ваксинирам, за да ходя на работа не съм съгласна. Спрете да слагате всимки учители под общ знаменател. Във всяка сфера има хора, които не са на мястото си. Означава ли това, че всички счетоводители, готвачи, лекари са некадърни? Стига злоба!

21

Учуден гражданин

преди 3 години

А за университетските преподаватели ваксини няма ли? Нима те не работят с много младежи от цялата страна?

20

ЧЕТЯЩ ВНИМАТЕЛНО

преди 3 години

ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКО ТОВА ПО ГОРЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧАТ С ПЪРВАТА ГРУПА ,НО ТОВА НИКОЙ ЛИ НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВА ?!?! ВТОРАТА ГРУПА ЩЕ ЗАПОЧНЕ НАЙ РАНО ПРЕЗ МАРТ -НЕ ПО РАНО АКО ИМА ВАКСИНИ !!!! ДО ТОГАВА ИЗРАЕЛ ЩЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИТЕ 10 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ - КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ????

fallback