Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Учениците от 1 до 4 клас се връщат в класните стаи на 4 януари, но останалите ще продължат да учат вкъщи пред компютъра.

Така ще е до края на януари съгласно заповед, която издаде в последния ден на годината просветният министър Красимир Вълчев.

Учениците от 5 до 12 клас остават на обучение от домовете си до края на месец януари, е посочено в нея.

Обучението на учениците от 5. до 12. клас да се осъществява, доколкото и ако е възможно, в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Началниците на регионалните управления на образованието ще следят дали се спазва заповедта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 3 години

Всяка криза е и възможност! С ковид или без ковид, бъдещето на образованието е онлайн. Разбирам по-възрастните учители, че не могат да се справят, разбирам и някои по-семпли родители от консервативен тип, на които им е внушено, че училището се изчерпва с "чете ли за днес, изпитаха ли те, колко ти писаха" и други подобни архаични представи за образованието. Но по-младите учители трябва да го проумеят, или да си тръгнат от професията!

47

Не е редно

преди 3 години

Остава да пламне и грип сред малките.Много хора ще искат децата им да учат дистанционно.След седмица пак ще учат онлайн.Необмислена работа!

46

Нулева учебна година

преди 3 години

Нулева учебна година - с чиста съвест да обявят отколкото с некачествено обучение. Толкова няма да загубят от живота си децата година или две та пред тях цял живот ги чака само работа и данъци да плащат. Нека си поживеят малко и разберат от детството си.

fallback