Снимка: БГНЕС
fallback

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Oще по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 3 години

Горките даскалки и лелички.

134

Анонимен

преди 3 години

Тая госпожа нали отговаря само за София!Що казва какво да се случва в цяла България!!И журналистите-мнооого сте некомпетентни.Само слухове разпространявате!!!

133

днес

преди 3 години

Еми днес са повече от вчера откритите заболели, а неоткритите изобщо и не искам да се замислям колко са... Аз не разбирам защо е това бързане. Като са издали заповед - да я спазват.

fallback