Снимка: БГНЕС
fallback
"Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и интернет, но и заради липсата на отношение към образованието. Над 10 процента са децата, които не посещават редовно училище". Това каза образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв.
 
"В Монтана вече има изчезнали устройства, предоставени за онлайн обучение на децата, и ще ги търсят по заложните къщи", допълни той.
Oще по темата
 
Той допълни, че учениците, които ще се обучават онлайн до 21 декември, са над 700 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 3 години

До 73Имам множество познати програмисти, наблюдението ми е, че повечето са просто code monkeys. Продуцират или копират еднотипен код, без каквато и да е мисловна дейност. За сметка на това се имат за голямат работа, защото заплатите им са по-близо до европейските поради това, че са ишлемари (подизпълнители). Познавам и интелигентни програмисти, които наистина правят добри пари и имат основание за самочувствието си. Бих предположил, че добрите са <5% от всички, както във всяка професия.

88

Анонимен

преди 3 години

До ЦцццНа това в пети не трябва да му помгагаш, не и по време на часовете. Ако има нужда от твоята помощ, то имате нужда от друга, по-специализирана такава.

87

Цццц

преди 3 години

Не са само тези деца, а и останалите. Днес направо се побърках двете деца в една смяна и двете госпожи да говорят. След като ги раздели по стаите започна ужасът да обикалям по стаите за да им помагам едното е в първи клас другото в пети, представям си ако бях и учител. Как измислих те тази дивотия или нулева година или без лятна ваканция. Този вид обучение е пълна пародия. Щеше да е добре, но не повече от 1-2 седмици.

fallback