Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак казва дали от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение.

Марияна Янкова преподава на 9 клас в Гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците.
Oще по темата
"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", каза тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа, предаде Bulgaria ON AIR.

4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.   

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

АНОНИМЕН

преди 3 години

Моля, осветлете ме къде се намира непедогическият персонал. Той е, като пушучно месо е.За него никъде не се споменава.

70

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 69Много лесно "прежалвате един випуск", нали са чужди деца... Как не ви е срам!

69

Анонимен

преди 3 години

Целта на дистанционното обучение не е да учат децата, а да осигурят заплати на учителите. А за здравето на децата никой не мисли.ДО натоварва изключително много учениците. Нека да учат онлайн, но продължителността на часовете да бъда намалена наполовина. Учителите минават на шестчасов работен ден, защото времето за подготовка на уроците остава. Когато учител работи по учебник, да бъде длъжен да го споделя на екрана.Помислете за учениците и тяхното здраве!Или най-важни са заплатите на учителите

fallback