Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Задължително условие за просперитета и успеха на всяко общество е да цени и почита учителите си“, посочва просветният министър Красимир Вълчев в поздравителен адрес по повод Международния ден на учителя.

Той благодари на учителите за всекидневната работа, за всеотдайността и отговорността в обучението и грижите към децата.

Oще по темата

"Резултатите от Вашата многодневна и ежечасова работа в голямата си част са неосезаеми и се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес. Когато ние - учениците Ви, пораснем, станем знаещи и можещи хора или успеем, можем да забравим и да не оценим колко много дължим на учителите си. Това прави работа Ви да изглежда неблагодарна“, казва Вълчев.

„Понякога обаче има трудни моменти, като тази година, в които се вижда пряко и веднага трудът на учителя. През 2020 г. Вие показахте завидна реактивност и професионализъм. Показахте, че българското общество може да разчита на Вас. Благодарение на Вас системата преминава успешно през пандемията от коронавирус. Оставате опора и пример както за своите ученици, така и за обществото. Сигурен съм, че родителите и цялото ни общество изпитват чувство на признателност и благодарност към работата Ви", казва още министърът на образованието.

Той отбеляза, че учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество.

"Пожелавам Ви да имате силата и търпението да устоявате на предизвикателствата, за да продължавате отговорната си мисия, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както поколения Ваши предшественици са правели преди Вас. Честит празник!", казва Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Даскалите са електората на герб Когато има избори те подсрои гласуват за техния вожд Защотото този ги толерира Учителите няма за какво да се оплакват получават си високите заплати получават и премии за празниците имат по три месеца ваканции имат срочни зимни итн

21

Анонимен

преди 3 години

Някой си цъка плюсове на поразия друго като не може да прави да цъка от пет телефона ...

20

Анонимен

преди 3 години

До бай Вълчо "Учителите лекарите и останалите плебеи да се спасяват както могат!" ми протестирайте уважаеми учители и лекари. Моите уважения към вас но не виждаме тия две гилдии да протестират особено пък с "останалите плебеи".

fallback