fallback

Общ преглед
Около десетина родители се събраха на протест пред просветното министерство, за да покажат недоволството си от задължителното носене на маски в училищата.

Зад акцията стои организацията „Обединени родители“, която се обявява против задължителните маски и изолаторите за ученици във всички закрити помещения на учебните заведения с изключение на класните стаи, в които това е по желание.
Oще по темата


Сред протестиращите беше и Йоло Денев, който не пропуска протести в столицата.

Недоволните родители запалиха маски, за да изразят мнението си относно изискването учениците да ги носят в общите помещения.

Пред БНР Михаела Божанкова, един от организаторите на протеста, уточни, че не се иска отмяна на мерките, а просто те да бъдат препоръчителни.

„Т.е., който смята, че ще бъде защитен, носейки маска, нека да го направи спокойно. Против сме, защото няма нито едно научно проучване, което да доказва ползата от маските, включително СЗО препоръчва неносене на маска от здрави хора, а изолаторите са лишени от всякакъв смисъл, защото показвайки симптоми едно дете, това означава, че то вече е било в контакт с всичките си съученици и няма абсолютно никаква медицинска и човешка логика от тези мерки. Против разграфяването сме на детски площадки и т.н. Смятаме, че отказът от мерките не трябва да води до никакви рестрикции и санкции за децата и родителите“, посочи тя.

Организаторите на проявата планират шествие до Здравното министерство.

Утре в 18 часа в София ще има нова демонстрация пред просветното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 3 години

10 човека? това си е направо велико родителско възстание.

41

Анонимен

преди 3 години

Наближава ден докато мафиотите в бели престилки няма просто да напълнят затворите, ами направо ще увиснат на бесилките. Толкова много злоба се е насъбрала у народа от тези манипулатори и мошеници. Ще има Народен съд II за предателите !

40

212

преди 3 години

Я се скрийте бе, платени квакери!!!

fallback