Снимка: БГНЕС
fallback

Училищата в област Велико Търново са обявили 61 свободни работни места за учители. В селата ще се разчита на заместващите педагози.

Недостиг има за учители по всички предмети като най-много са свободните позиции за педагозите в занималните.

„Към началото на учебната година най-вероятно местата ще бъдат заети, но проблем може да възникне за училищата в малките населени места, където кандидатите са малко“, коментира Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново пред БНР.

„Има банка кадри със заместващи учители, които вече са пенсионери. Те са абсолютно правоспособни и може да бъдат поканени“, каза още тя.

Училищата търсят и хигиенисти, и шофьори на училищни автобуси. Свободни са местата на трима помощник-директори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Тц

преди 3 години

В последните дни съм в един така наречен малък провинциален град и съм очарован от младежта. От бебета до юноши мнозинството са едни ерудирани латиноси, спретнато облечени, говори се на книжовен български език, а от колите лекичко ти гали слуха я Емил Димитров, я Павароти. На кого са нужни учители, то тези вундеркинди взимат 12 години за една.Бъдещето и цветът на нацията.

18

Анонимен

преди 3 години

И началничката го казва, че до септември местата ще бъдат заети! Стига с тези банки с пенсионери, направете банка за млади правоспособни учители! Има хиляди безработни, които не могат да се реализират заради пенсионерите! Нали те са застрашен вид, рискова група. Ама за да взимат заплата и пенсия забравят и страх, и болест! Да работиш след пенсия в тази кризисна ситуация не е нита морално, нито законно. Който иска да работи след пенсия да избира - пенсия или заплата!

17

Анонимен

преди 3 години

Заради тази мантра за липса на учители, най-вече в провинцията и малките населени места стоят пенсионерите. А там училищата са основен работодател. Директори пенсионери си държат учителите пенсионери, за да имат подкрепа. Взимат пенсии и заплати - над 2000 месечен доход. След увеличението ще се вдигне над 3000. Плащат си където трябва и остават след пенсия. Кога ще разследват тази корупция в образованието. А младите да теглят кредити за оцеляване. Приказки, че няма учители са пълен фалш.

fallback