19

Тц

преди 3 години

В последните дни съм в един така наречен малък провинциален град и съм очарован от младежта. От бебета до юноши мнозинството са едни ерудирани латиноси, спретнато облечени, говори се на книжовен български език, а от колите лекичко ти гали слуха я Емил Димитров, я Павароти. На кого са нужни учители, то тези вундеркинди взимат 12 години за една.Бъдещето и цветът на нацията.

18

Анонимен

преди 3 години

И началничката го казва, че до септември местата ще бъдат заети! Стига с тези банки с пенсионери, направете банка за млади правоспособни учители! Има хиляди безработни, които не могат да се реализират заради пенсионерите! Нали те са застрашен вид, рискова група. Ама за да взимат заплата и пенсия забравят и страх, и болест! Да работиш след пенсия в тази кризисна ситуация не е нита морално, нито законно. Който иска да работи след пенсия да избира - пенсия или заплата!

17

Анонимен

преди 3 години

Заради тази мантра за липса на учители, най-вече в провинцията и малките населени места стоят пенсионерите. А там училищата са основен работодател. Директори пенсионери си държат учителите пенсионери, за да имат подкрепа. Взимат пенсии и заплати - над 2000 месечен доход. След увеличението ще се вдигне над 3000. Плащат си където трябва и остават след пенсия. Кога ще разследват тази корупция в образованието. А младите да теглят кредити за оцеляване. Приказки, че няма учители са пълен фалш.

16

Споко бе

преди 3 години

Има даскали.Стари директорски номера.Назначават ги за учебната година,особено по-младите и през лятото на борсата.Пестят от делегирания бюджет за ДТВ/доп.трудово възнагр./ Бонусът на директора е в пряка зависимост със средното ДТВ на педагогическия персонал.Така директорите ощетяват бюджета, като на учителите се плаща от държавните пари и спестяват за бонусите от делегирания бюджет.А младият учител докато е на борсата и боб хвърля къде ще е следващата година, може и да бъде безвъзвратно изтърван

15

SarsCov2

преди 3 години

Те местата са запазени за наши хора от партията, но нали е "демокрация", трябва да ги обявим. В големите градове трябва да платиш 5000-10 000 лв. България какво да се прави.

14

Анонимен

преди 3 години

Странното е, че познавам много завършили педагогика и останали на улицата - в най-добрия случай са сервитъори ...

13

Анонимен

преди 3 години

Май в Търновския университет има свободни бройки. Празни места ли останаха в педагогическите специалности?И сега ще примамват наивници, да учат за учители. Докато изкласят, няма да останат ученици.

12

Анонимен

преди 3 години

За всяко едно място от тези 61 има точно определен човек. Просто през лятото някои учители ги пращат на борсата. Точно в Търново да няма учители е абсурд- там е ВТУ. Много нелепа статия.Кого заблуждавате?Всеки, свързан със системата, ще ви каже, че в провинцията има безработни учители.УЧЕНИЦИ НЯМА!

11

Анонимен

преди 3 години

Що така ..Даскалов,големи заплати и няма кандидати!!!

10

Анонимен

преди 3 години

Тези с езиците в кол центровете взимат повече.

9

Няма да стане

преди 3 години

Ако в СУ е получавал 500 лв добавка за доктор на науките или 250 за обикновен доктор, в училищата ще получава съответно 90 или 40 лв, защото ще го третират като държавен служител.

8

Анонимен

преди 3 години

Образоваме ги колкото да избягат. Колкото по-образован, толкова по-малко желанието да се върне обратно.

7

Анонимен

преди 3 години

Няма хора? Няма и да има ... но зад граница има над 2,5 млн българи предимно средна възраст, семейства ... избягли от магията в това блато

6

Анонимен

преди 3 години

5- И ПАК НЯМА УЧИТЕЛИ.

5

Благодарение на

преди 3 години

мъдрия ни вожд и учител заплатите на учителите скочиха два пъти.

4

Догодина ще се оправ

преди 3 години

ят нещата. Доценти от СУ ще се пренасочат към училищата, защото заплатата им ще стане професорска.

3

ниво на даскал?

преди 3 години

В профеионалната гимназия в голям областен град преподава по физика, химия и математика ..!Въпросиня "даскал" е завършил преди години физика в ..!Вие питате защо нивото на учениците е ниска, нали?Е, как да бъде високо, след като учителите са събрани от кол и въже, хора без грам познания в областта на науките които преподават.Нали си спомняте Автобиографията на Бр. Нишич, където той пише, че учителя е бил само с три урока пред ... учениците ...Тези некърници искат и увеличение на заплатите.

2

и ..?

преди 3 години

Тази година отписах моят синковец от една от най-старите Професионални гимназии в областта на земеделието намираща се в Областен град.По време на час момичетата навиват цигари, пушат ...Представете даскал в областен град преподава чужд език, информационни технологии, музика и рисуване ..!Образованието под кота нула!Трябва всяка година и родителите да участват в атастацията на учителите.В тези гимназии всичко е пълна трагедия.А къде са институциите ..?

1

2луп

преди 3 години

Браво на генерал Борисов наричан още способния. Просперитет, устойчиво развитие, благоденствие и всенародни тържества.