Снимка: БГНЕС
fallback

Националното представителство на студентските съвети в България адресира писмо до Министерството на образованието и науката и до ръководствата на висшите училища.

В позицията си от представителството поставят 16 точки, свързани с онлайн обучението, с удължаване на плащанията за общежитията, с редуциране на наемите в ситуацията на извънредно положение.

"В страната има 52 висши училища. В по-малка част от тях наемите за общежития са редуцирани. Около 30% от студентите в момента живеят в общежития, другите са по родните си места", отбеляза пред БНР Даниел Парушев, председател на представителството.

Той подчерта, че над 90% от вузовете се справят перфектно с дистанционното обучение и не се очаква да има нулева година.

"Но дистанционното обучение създава проблеми пред университетите с по-голяма практическа насоченост като медицинските или тези по изкуствата", коментира още Парушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До Анонимен 16

преди 4 години

Някои студенти харчат и по хилядарка на вечер, но те не ползват общежитие. Живеят си в луксозните жилища с мама и татко и нямат грижа за нищо.Семейства с високи доходи от провинцията, когато детето им дойде да учи в София му купуват гарсониера. Някои даже направо купуват и по-голям апартамент, защото детето е казало, че ще остане в столицата.Малко са, които имат такива възможности. Но никак не са малко онези, които са на свободен наем, плащан от родителите им или от тях самите, защото работят.

23

Активист на БСП

преди 4 години

Като са недоволни да излизат на свободен наем!!!

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Защо да не става ? В други държави как става ?

fallback