24

До Анонимен 16

преди 4 години

Някои студенти харчат и по хилядарка на вечер, но те не ползват общежитие. Живеят си в луксозните жилища с мама и татко и нямат грижа за нищо.Семейства с високи доходи от провинцията, когато детето им дойде да учи в София му купуват гарсониера. Някои даже направо купуват и по-голям апартамент, защото детето е казало, че ще остане в столицата.Малко са, които имат такива възможности. Но никак не са малко онези, които са на свободен наем, плащан от родителите им или от тях самите, защото работят.

23

Активист на БСП

преди 4 години

Като са недоволни да излизат на свободен наем!!!

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Защо да не става ? В други държави как става ?

21

Анонимен

преди 4 години

*** пак се изцепиха, че било малко дори.... Вие знаете ли как е в другите държави, които изпълняват социалните си задължения към гражданите превъзходно и имат невероятна социална политика ?? Дори в съседна Гърция е светлинни години пред нас в това отошение по размер на наемите и това, което предлагат на студентите.

20

Анонимен88

преди 4 години

Плащат по 40 лева и се оплакват? Смешници. Да отидат на квартира тогава да ги видя

19

Dinosaurus

преди 4 години

Ами да си наемат стая за 200 лв за двама, в апартамент в панелка в Студентски град, с тоалетна-баня-кухненско боксче (т.е. умивалмик отпред) - това преградено с гипсо-картон в единия ъгъл и се проветрява през прозореца на стайчето. Още: кревати, гардеробче и масичка за лаптоп; стол - един. Във трите стайчета идентично. Обща пералничка в коридорчето до входната врата. Предплата за шест месеца. На слука!

18

Плащат се ниски

преди 4 години

наеми и не се плаща ток/вода,но...... На нас, няма да коментирам в кои град, не ни даваха да ползваме примерно ел. уреди,освен лаптоп и уредбичка. Мене за една ютия и едно котлонче 150 вата ми врънкаха постоянно. Да не говорим, че повечето общежития са с казармено оборудване от бай тошово време и всчичко е грохнало на макс.

17

Анонимен

преди 4 години

Никои не ги кара да седят тука като убочението е дистанционно!

16

Анонимен

преди 4 години

До 14 Слушал съм истории от бивши колеги, как на еди кой си, домакинката /на възрастта на майка му /вместо наем, си искала по специални услуги жената!Това естествено не в София, а в провинциално общежитие. Та ми е интересно дали и тук има някой такива неща.

15

Анонимен

преди 4 години

Тия па....пръскат по 150-200 на вечер в Плаза, а за 50 лева наем мрънкат

14

Минка 2ри курс

преди 4 години

В Събота вечер изкарвам наема за 10 минути ..........мен ме устройва тази цена

13

Анонимен

преди 4 години

До Божидар Петков : домакинките, обикновено са в пенсионна възраст, така че вие преценете.

12

Анонимен

преди 4 години

Такива са наличните условия - трима в стая по 36 лв. Никой не задължава студентите да ползват задължително общежитията. Има много студенти, които работят и си делят свободния наем, където разбира се условията са по-добри. Но да се иска намаляване на субсидирания наем е меко казано нахално. Нали и за общежитията трябва поддръжка, охрана и прочее.

11

Odpo

преди 4 години

Ок от 40 лв им ги направете на 20...

10

Божидар Петков

преди 4 години

В наема влиза ли и нощувка със доманинката на блока!

9

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 836 лева месечно за стая с общо трима съквартиранти и тоалетна, която е обща за целия етаж?Или 36 лв за стая, в която са настанени двама човека и си имат своя баня и тоалетна?С оглед на свободните наеми в София все е добре, но и те са прави да искатпо-човешки условия.

8

Анонимен

преди 4 години

Наемите за такива общи стаи е около 36 лв, защото са субсидирани. Колко още трябва да бъде намален? Или искате супер лукс за 20 лв. Не става.

7

Sincity

преди 4 години

Ако наемите ви се виждат високи, можете да си ги поделите със съквартирантите си ***.

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 2Мислиш ли, че не "дават"?Когато бъдат настанени в началото на учебната година, почти всички студенти започват инвестиции по ремонт на стаята, която са имали щастието да получат за едногодишно ползване. Уж я получават поне освежена, но в повечето случаи е негодна за живеене.Не се знае дали през следващата година ще са в същата стая или ще трябва да ремонтират друга.

5

:(

преди 4 години

В повечето студентски общежития в страната условията са плачевни.Интересно е да знаем какъв наем плащат днес хлапетата за това, че ползватедно легло, шкафче и част от гардероб в стаи, в които са настанени по двама ипо трима? В повечето подобни стаи няма място дори за малък хладилник, нито понеза един стол, седи се по леглата.В някои общежития всяка подобна стая има баня и тоалетна, както е по хотелите,но в други - построени по-отдавна, се ползва тоалетна, която е обща за целия етаж!