Снимка: БГНЕС
fallback

В условията на пандемията от новия коронавирус, шофьори от различни страни си задават един доста логичен въпрос - може ли да управляват автомобила си с медицинска маска? Оказа се, че в Германия, например, в това отношение има нюанси.

Сайтът на сп. Spiegel посочва, че в Германия шофьорът трябва да се грижи не само за здравето си, но и за това да остане разпознаваем - както за другите водачи, така и за камерите по пътищата.

Адвокатът от Хамбург - Даниела Милхен, обяснява, че това правило важи за шапки, бижута, слънчеви очила и дори грим, а не само за маски.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

vandim

преди 4 години

Нелка, искаш ли да дадеш линк към оригиналната статия?Щото аз съм в Германия и си излизам по улиците без маска, карам колело и кола. Е ако някой иска да си сложи, никой не му пречи. Може дори и противогаз да си сложи. Не знам дали ще го глобят ако е самоделен. :-)

8

някой

преди 4 години

Да бе, наистина, като си сам в колата (или със семейството), кого ще заразиш при затворени прозорци? Дори климатикът има филтър, тоест, все едно колата да си е сложила маска.Винаги ми става смешно като гледам шофьори сами в колите си и с маски.Отделно, досега поне, ако влезеш в банката маскиран рискуваш да бъдеш арестуван.В САЩ например има много строги закони - има камери които записват. Ако нещо се случи всеки трябва да бъде разпознаваем. У нас вече май не важи това правило?

7

Анонимен

преди 4 години

За *** маската в колата трябва да е с начелник за през деня, при това включен, да блещи. Че фаровете по икиндия са недостатъчни.

fallback