Снимка: БГНЕС
fallback

Дистанционната форма на обучение в страната продължава вече втора седмица. На много места тя протича изцяло онлайн, на други места има асинхронни елементи на обучението.

Освен това тя е и форма на взаимно доверие между родители, ученици и учители. Притесненията за нулева учебна година у нас са неоснователни, каза Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Не е необходимо ученикът да се контролира постоянно, а да бъдат зададени определени задачи и да се поставят срокове за изпълнението им", обясни той.

По думите му учителят вече е влязъл в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение.

"Няма страхове и притеснения за използване на компютри и различни образователни ресурси. Използва се широк набор от платформи", каза още Стаматов.

От разговора стана ясно, че до преди ден са се затвърждавали основните знания и са направени преговори. От два дни стартира постепенно преподаване на нов материал. Набляга се на български език, математика и предметите от природния цикъл.

Целият разговор вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

pbdan

преди 4 години

До ДдддВ един мобилен телефон има 7 Нобелови награди по физика и две по химия. Програмите с които работят са написани от информатици и математици. Всеки ден караме автомобил, ползваме хладилник, климатик(топлинни машини). Да говорим ли за електричество, полупроводници, оптични кабели, ядрена енергия, електромашини... Какъв инженер без тия науки?!

27

Ученик от 119

преди 4 години

Много Ви моля, скрийте го този "директор". Всички му викаме "сестричката". И аз се чудя защо ли. Няма по неадекватени и самовлюбен от него. Наистина Ви моля не увреждайте и други деца по този начин.

26

Анонимен

преди 4 години

По нисък и от тревата си, скрий се!

fallback